Posten Norge har startet byggingen av nytt logistikksenter i Sandnes. Første spadetak er tatt og i første kvartal 2018 er det innflytting i de nye lokalene.

– Vi er veldig glade for å være i gang. Det er fint å se aktivitet på tomta, vel vitende om at her blir det travelt i mange år fremover. Logistikksenteret i Sandnes er en viktig brikke i Posten og Brings logistikknettverk, som fornyes over hele Norge, sier distriktssjef Siri Tansø i Posten Norge i en pressemelding.

Når logistikksenteret står ferdig i 2018 vil det omfatte virksomheter innen pakker, gods, termo, lager og Offshore & Energy. Bygget blir på vel 16.000 kvadratmeter med mulighet for utvidelse med 5.000 kvadratmeter.

Den siste tiden har det vært en debatt om veisystemet rundt industriområdet der det nye logistikksenteret er plassert. Først sommeren 2019 er den nye veien for tungtransport til industriområdet klar.

– Vi har registrert debatten, men forholder oss til gjeldende reguleringsplan. Beregninger viser for øvrig at samlokaliseringen av våre terminaler i Stavanger-området fører til nesten 600.000 færre kjørte kilometer med bil i året for Postens og Brings virksomheter, sier Tansø.

 

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!