SXD 20 kan frakte enkeltpaller opp til 2.000 kilo. Som dobbeltstabler er kapasiteten 800 kilo i masten og 1.200 kilo i initialløftet. © STILL

SXH 20 har løftekapasitet på 2.000 kilo. Den kan utstyres med gaffellengder opp til 2.400 mm for håndtering av to paller etter hverandre. © STILL

De nye truckene skal være ideelle til både lasting/lossing av lastbærere og for raske horisontale transporter over mellomlange til lange avstander.

Begge truckmodellene er utstyrt med en vedlikeholdsfri 24 volts, trefaset vekselstrømsmotor på 3 kW som ifølge STILL sikrer høy yteevne med lave driftskostnader, lavt energiforbruk og lange vedlikeholdsintervaller. Driftstiden kan forlenges ytterligere gjennom bruk av Blue-Q som reduserer energiforbruket med opptil 7 prosent uten at dette går på nevneverdig bekostning av ytelsene. Truckene kan leveres med batterier opp til 500 Ah hvilket gjør dem i stand til å operere over to skift.

 

Kompakte og komfortable

De nye palletruckene er kompakte og har en bredde på 770 mm. De oppgis å ha en robust og vridningsstiv stålramme og 4-hjulschassiset med lavt tyngdepunkt skal sikre optimal trekkraft og god stabilitet. Begge kan utstyres med en chassismotvekt som skal gjøre det enkelt å flytte paller selv på ramper.

Den godt polstrede førerplassen oppgis å være romslig og den avfjærede plattformen bidrar til komfortabel kjøring. Man kan velge om rattet skal plasseres til venstre eller høyre og den faste joysticken beskytter håndleddet ved akselerasjon og nedbremsing. Curve Speed Control tilpasser automatisk kjørehastigheten i svinger på begge truckene.

SHX 20 har en løftekapasitet på 2.000 kilo og en maks kjørehastighet på 12 km/t.

SXD 20 er en kompakt all-rounder med kjørehastighet på 10 km/t og skal ifølge STILL være spesielt godt egnet for håndtering av trykkfølsomme laster som for eksempel frukt og grønt. I tillegg til Curve Speed Control kan denne modellen også bli utstyrt med en løftehøyderegulert fartsbegrenser. Som dobbeltstabler er løftekapasiteten 800 kilo øverst i masten og 1.200 kilo på den nedre pallen i initialløft. Dersom initialløftet ikke brukes er løftekapasiteten 1.200 kilo mens den kan transportere paller opp til 2.000 kilo. Denne trucktypen egner seg også godt som et arbeids-/løftebord og til hylleoperasjoner.

 

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!