1. mai ble Brubakken AB ny distributør for Konecranes Lifttrucks AB (tidligere SMV) i Sverige og fortsetter satsingen mot å bli markedsledende i Norden innen det store trucksegmentet. Konecranes har et bredt program av trucker og reach stackere hvor havner, terminaler, industri og sagbruk er de viktigste målgrupper.

Det har vært en rask utvikling i Sverige siden Brubakken i juni 2012 ervervet Malthus Lift og Maskin AB, og på nyåret overtok agenturet for MAFI og Seacom både i Norge og Sverige. Brubakken har gjennom flere år vært generalagent for Nissan truck i Norge og Sverige, og med Konecranes Lifttrucks AB ombord er dette et stort mål i en langsiktig markedsstrategi.

 

Strategisk viktig

- Dette er et viktig steg i vår satsning på det svenske markedet. Vi har nå muligheten til å skreddersy totalløsninger etter kundens spesifikke behov, sier markedssjef for Brubakkens truckprogram i Sverige, Hans Ardstedt.

Lars Fredin, daglig leder i Konecranes Lifttrucks AB, trekker frem en rekke faktorer som førte til at Brubakken AB ble valgt til distributør i Sverige, blant annet det fremgangsrike samarbeidet de har hatt med Brubakken her i landet.

- Akkurat som i Norge, er det nå et langsiktig samarbeide vi innleder med Brubakken i Sverige, sier Fredin.

Trond Christensen, daglig leder i Brubakken AS og kommende daglig leder i Brubakken AB, opplyser at deres mål er å representere og samarbeide med verdens ledende leverandører.

- Mindre enn ett år etter etableringen i Sverige kan vi presentere ett program innen det store trucksegmentet med Konecranes, Nissan, MAFI og Seacom. Dette gjør at vi på kort tid har fått en sterk plattform for videre ekspansjon som er planlagt for det svenske markedet. Et viktig mål for oss nå er å rekruttere mange flere dyktige medarbeidere innen salg og service. Det faktum att Brubakken AB nå er distributør for en verdensledende bedrift som Konecranes gir selskapet de beste forutsetninger for denne rekrutteringsprosessen, mener han.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!