- Det skal bli spennende å komme i gang med byggeprosessen, og vi skal levere både god HMS og solid kvalitet i prosjektet, lover Jon Julsen (t.h.), distriktssjef i Peab. Her sammen med Jarle Kjelingtveit, Supply Chain Manager i Unil AS I forbindelse med kontraktssignering.

Peab er totalentreprenør i prosjektet, som omfatter påbygg og utvidelse av Unils eksisterende importlager i Våler. Unil AS er ansvarlig for utvikling, innkjøp og markedsføring av produkter under NorgesGruppens egne merker, og har en portefølje på over 2.500 produkter.

Helautomatisert

Norges høyeste fryselager blir helautomatisert, og skal fylles med høyteknologisk utstyr fra Swisslog. Totalt skal Peab bygge ca. 11.000 nye kvadratmeter i tilknytning til eksisterende lagerlokaler, som ligger på et nyetablert industriområde i Våler kommune i Østfold.

Prosjektet startet i oktober, og de nye lagerlokalene skal overleveres i desember 2015. Kontraktssummen er på 125 millioner kroner.

- Vi er veldig fornøyde med å få dette oppdraget. Det skal bli spennende å komme i gang med byggeprosessen, og vi skal levere både god HMS og solid kvalitet i prosjektet. Det er også spennende å få bygge det som blir Norges høyeste fryselager, sier distriktssjef Jon Julsen i Peab distrikt Østfold.

Peabs prosjektleder Erik Brekke opplyser at de er godt i gang med prosjektering. Brakkeriggen er på plass og vi har startet innkjøp til prosjektet, forteller.

Unils eksisterende sentrallager ble tatt i bruk i 2011. Les vår artikkel fra den gang:

Unils nye sentrallager i Våler i Østfold: Plass til å vokse - rimelig utbygging

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!