- Vi er et moderne og fremtidsrettet bryggeri, forteller produksjonssjef Jens Møller. Foto: Jørn Wad

2014 et år som virkelig står i fremtidens og utviklingens tegn for Drammensbryggeriet, som tidligere i år gikk over fra egen distribusjon av sine varer til å legge denne over på grossistenes hender.

- Dermed ble det skapt en enda mer effektiv måte å få både gyldne og andre dråper fram til forbrukerne, forteller produksjonssjef Jens Møller.

Effektivitet og produktivitet i fokus

Det er ikke bare ny distribusjon, men også solide investeringer i tappe-, produksjons- og prosessutstyr som har stått på tapetet. Møller bekrefter at effektivitet og produktivitet står i fokus for det moderne bryggeriet.

- Det er helt klart viktig for oss å satse offensivt fremover, slik at vi kan være tilgjengelige for kundene våre, og samtidig sikre oss at vi har en effektiv og fremtidsrettet produksjon- og distribusjon, forklarer han.

Man skal bygge et nytt bryggerhus, som vender ned mot elven og veien nedenfor, og der veggene blir store vinduer, slik at publikum kan følge arbeidet som foregår innenfor.

Igangkjøringen av en ny flaskekolonne tidligere i år innebar blant annet at bryggeriet har satset på en ny Pall-Pack 8025 maskin samt fire strengete kjedebaner levert av ITO Intern Transport AS.

- Det er viktig for oss at produksjonen ender ut i en klargjøring for transport som vi er sikre på og ikke minst vet at fungerer hele tiden. Vi har gått over fra gjenbruksflasker og til ny type gjenvinningsflasker, og dette krevde i seg selv en omlegging, opplyser Møller.

Selv om bryggeriet hadde Pall-Pack-maskiner fra før, forteller Møller at det likevel ikke var noe automatikk i at samme leverandør ble valgt da den gamle produksjonslinjen skulle byttes ut. Andre alternativer ble også vurdert, men de gode erfaringene rundt både service og produktkvalitet gjorde at valget på nytt endte på Pall-Pack.

Bryggeriet i Drammen gikk i mars i år over til å levere alle sine produkter via grossister eller andre samarbeidspartnere, og derfor sier det seg selv at det er viktig for bedriften at nettopp pallettering og pakking - i likhet med hele resten av produksjonslinjen - både er pålitelig og holder en høy kvalitet. For bryggeriets kunder har nemlig overgangen betydd muligheten for hyppigere leveringer, bortfall av minstekrav på bestillinger, færre biler som skal levere varer til butikkene og færre fakturaer å behandle.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!