Optimity ble grunnlagt i Sydney i 2008, støttet av investeringsselskapet Brooks Investment Pty Ltd. Selskapet har opplevd rask vekst og hevder å være ledende i utviklingen av Supply Chain optimeringsløsninger.

Ifølge Optimity er kartet for Supply Chain planleggingsprogrammer er i ferd med å bli tegnet på nytt som følge av den raske utviklingen av optimeringsmotorer og bruk av 64-bits operativsystemer. I praksis betyr dette at mange selskaper, gjennom en relativt liten investering, kan erstatte eller komplementere sin eksisterende tradisjonelle Supply Chain planleggingsløsning og levere dramatiske forbedringer, både i planleggingsprosessen og på bunnlinjen ved hjelp av optimering.

Norske bedrifter er modne

Optimering bruker matematiske algoritmer som er utviklet for å finne den absolutte optimale løsningen på ethvert problem. I motsetning til tradisjonelle planleggingsverktøy, bidrar Supply Chain optimeringsmodeller til å identifisere den planen som resulterer i lavest kostnad/maksimal profitt for selskapet som helhet. Optimeringen baseres på etterspørsel, kostnad og tilgjengelig kapasitet.

- Mange norske bedrifter er modne i deres bruk av tradisjonell planlegging og bør derfor være klare for å skifte til optimering. Derfor har vi besluttet å åpne kontor i Norge, opplyser Lars Gimbringer, Managing Director i Optimity Software, som fra før har kontorer i Sydney, Auckland, Singapore, Stockholm, Göteborg og Malmö. 1. september ble Optimity AS etablert og den norske virksomheten ledes av Fredrik Hedberg.

- Vi er sikre på at våre Supply Chain optimeringsløsninger kan forbedre resultatet i de fleste bedrifter og samtidig visualisere og forenkle hele planleggingsprosessen. Vi har oppnådd dette for alle våre kunder, blant annet IKEA, Skanska, Woolworths, Blue Scope Steel og Teknor APEX, legger Gimbringer til.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!