Vanderlande Industries B.V. vant i konkurranse med flere andre gode tilbydere. Pakkesorteringsanlegget vil være i full drift i løpet av 2017.

- Logistikksenteret vi bygger på Alnabru vil gjøre oss i stand til å møte kundenes fremtidige behov, og vil forsterke vår posisjon som Nordens ledende logistikkonsern. Pakkesorteringsanlegget fra Vanderlande vil være det fremste som finnes i dag, sier konserndirektør Tore K. Nilsen i Posten Norge.

23.500 pakker per time

Det nye pakkeanlegget vil ha en teknisk kapasitet på 23.500 pakker i timen. Økt fleksibilitet og enklere produksjon vil gjøre sorteringen av alle typer pakker raskere og mer effektiv enn i dag.

- Vi ser at netthandelen øker. Når vi på det nye logistikksenteret samlokaliserer all pakke, gods og termovirksomhet i Oslo-området, vil kundene få et enda bedre tilbud enn i dag, sier Tore K. Nilsen.

Investerer halvannen milliard

Arbeidet med Postens og Brings logistikksenter Oslo er i full gang og betyr en totalinvestering på 1.5 milliarder kroner. Når det står ferdig vil senteret utgjøre tyngdepunktet i Posten og Brings fremtidige logistikknettverk, bestående av i alt 18 terminaler for pakker, gods og termo i Norge. Omtrent halvparten av alle pakker som håndteres av Posten Norge er innom terminalen på Alnabru.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!