Ordren inneholder blant annet miniloadsystem med 330.000 dynamiske lokasjoner. Illustrasjonsfoto: Swisslog

Varner-Gruppen skal også ta i bruk et Autostore-anlegg med 60.000 kasser på det nye distribusjonssenteret. Illustrasjon: Swisslog

Som totalintegratør skal Swisslog både designe, levere og integrere det nye distribusjonssenteret i Vänersborg. Logistikkløsningen skal erstatte dagens seks tredjepartslager, slik at Varner kan sentralisere all internlogistikk.

Ordren inkluderer automatiske kraner og transportørsystemer for både paller og lettgods, en løsning for hengende klær samt en AutoStore. Alt er bundet via en Crossbelt Sorter og det hele kontrolleres av Swisslogs egenutviklede styringssystem WarehouseManager. I tillegg inkluderer ordren en langsiktig driftsavtale med en omfattende service og support.

Distribusjonssenteret har et lagringsvolum på 40.000 pallplasser, 330.000 dynamiske lokasjoner i miniload-systemet, samt 60.000 kasser i AutoStore-løsningen. Etter at bygget er reist, skal integrering av løsningen starte i april 2015 og overlevering er planlagt sommeren 2016.

Varner-Gruppen

har hovedkontor i Norge, og er en ledende aktør innen mote i Skandinavia, Finland, Tyskland, Island og Polen. De eier anerkjente motekjeder som blant annet BikBok, Carlings, Cubus, Dressmann, WOW, Volt og Urban, og har nær 1.400 butikker med cirka 10.000 ansatte. I 2013 hadde Varner-Gruppen en omsetning på over ti milliarder norske kroner.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!