- Visjonssystemet vårt er enkelt i bruk, og operatørene ser livebilder fra systemet på robotens SmartPAD, sier Joacim Lorentsson i Kuka Nordic.

Visjonssystemet er helintegrert i robotens styresystem. Fordi Kukas nye system leveres med et vel utprøvd verktøysbibliotek som er bransjestandard for repeterbare visjonsløsninger, er det også enkelt å konfigurere. KUKA.VisionTech er produsentens første visjonssystem der alt er integrert i robotens operatørpanel. Systemet utfører oppgaver som robotstyring, kvalitetskontroll, lesing av standardiserte industrikoder, osv. - Siden all konfigurering kan gjøres direkte fra en og samme SmartPAD, er det nye visjonssystemet svært fleksibelt i bruk, sier Joacim Lorentsson, nordisk salgssjef i Kuka Nordic. Programmeringen gjøres direkte i WorkVisual.

Inntil tre kameraer per robot

KUKA.VisionTech gir mulighet for integrering av inntil tre kameraer per robot. Selskapet leverer et komplett system bestående av kamera, linser og kabling som kan installeres på samtlige av Kukas robottyper som er tilgjengelige på det nordiske markedet. Visjonssystemet er ifølge Kuka Nordic en kostnadseffektiv programvare uansett hvor mange kameraer som brukes på systemet. Maskinvaren som kreves for å kjøre programvaren, er standard i bedriftens KR C4-styring.
Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!