Anita Hall er direktør i Maskingrossisternes Forening (MGF) som er en bransjeforening for importører og forhandlere av anleggsmaskiner, verktøymaskiner, trebearbeidende maskiner, kompressorer og gaffeltrucker. De 110 medlemsbedriftene har en samlet omsetning på over 15 milliarder kroner og har mer enn 3.200 ansatte.

I følge Maskingrossisternes Forening (MGF) ble det i første kvartal i år solgt 1.209 trucker her i landet. Det var en nedgang på 17,8 prosent sammenlignet med samme periode i fjor hvor det ble solgt 1.471 maskiner. MGF kommenterer første kvartal med å fremheve at det er mye aktivitet og optimisme i markedet, men beslutningsprosessene tar lengre tid. Bruktmarkedet går meget bra kontra tidligere år. I andre kvartal ble det solgt 968 maskiner som er en nedgang på 10,9 prosent sammenlignet med andre kvartal i fjor hvor det ble solgt 1.087 maskiner. Nedgangen i andre kvartal var i følge MGF lavere enn først fryktet og mindre enn i første kvartal. MGF en bransjeforening med 110 medlemsbedrifter som er importører og forhandlere av ulike maskiner, inkludert gaffeltrucker. Kvartalsstatistikkene baserer seg på salgstall fra truckimportører som er medlemmer i MGF, men siden ikke alle er medlemmer i MGF gir ikke statistikkene et 100 prosent riktig tall slik eksempelvis tilfellet er med ulike bilstatistikker som baserer seg på offisielle registreringstall.

Omsetningsutviklingen av gaffeltrucker de senere årene har vært positiv og 2013 var også et godt år for gaffeltrucksalget. Kilde: MGF

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!