Hawker Easy Control:

Bedre kontroll med truckbatteriene

En ny elektronisk måler skal nå gjøre det mulig å kontrollere truckbatteriers aktivitet og tilstand løpende. Driftsmåleren, Hawker Easy Control, registrerer spenning og temperatur i batteriets levetid. Den skal også lagre opplysninger om batteriets identitet, antall ladesykluser, antall overskredne maksimaltemperaturer, drifts- og hviletider. Måleren vil bli levert standardmontert på det vedlikeholdsfrie truckbatteriet Hawker Evolution. Den kan også ettermonteres på andre typer av både nye og eldre batterier for trucker, oppgir produsenten.

Med måleren skal brukeren kunne følge håndteringen av lading og hvile hos truckbatterier med gel- eller frittflytende elektrolytt. Informasjonen gir en viktig mulighet til optimert håndtering og økt levetid for truckbatterier. Bedre vedlikehold kan i sin tur gi en mer effektiv utnyttelse og mindre kostnader, hevder produsenten.

Hawker Easy Control er ikke større enn en fyrstikkeske og skal når den tas i bruk utstyres med identifiseringsinformasjon om det batteriet den er montert på. Opplysninger om antall sykluser, utjevnings- og dybdeutladinger, overskredne maksimaltemperaturer, total drifts- samt hviletid skal dessuten lagres i minnet.

Opplysningene kan overføres til en hånddatamaskin via en IR-port og videre leses inn i en PC. I den skal analyser av tilstanden til enten et enkelt batteri eller til en større batteripark kunne foretas.

Forenkler reklamasjonshåndtering

Måleren skal også gi brukeren en garanti for reklamasjon av batterier med eventuelle produksjonsfeil.

- Hvis brukeren får problemer med et Hawkerbatteri som ifølge analysen er godt vedlikeholdt, så erstatter vi batteriet, sier salgssjef Sören Carlsson i EnerSys AS (tidligere Hawker AS).

Styrings- og planleggingsinstrument

Carlsson mener at den nye driftsmåleren både er et måle-, styrings- og planleggingsinstrument. Når brukeren av truckbatterier får hjelp til å identifisere eventuelle mangler i håndteringen, kan han korrigere vedlikeholdet og dermed øke batterienes levetid. En slik mangel kan for eksempel være skadelige dybdeutladinger. Opplysninger om hvor mye batteriene i realiteten brukes skal også gjøre det lettere for brukeren å beregne det virkelige behovet for både batterier og trucker.

- Det sparer investeringskostnader, men også kostnader i forbindelse med service, sier Carlsson som avslutningsvis sier at måleren vil være en viktig hjelp for utleiere av leasingtrucker, da batteriene i disse ofte vanskjøttes påtagelig.

------------

Den internasjonale Hawkergruppen ble i mars overdratt av amerikanske EnerSys Inc, - ett av de ledende selskapene innen batteriindustrien i Nord- og Sør-Amerika. I den forbindelse har Hawker AS nylig skiftet navn til EnerSys AS. Varemerket Hawker beholdes.

www.logistikk-ledelse.no© 2002

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!