Truckmarkedet:

Atlet lanserer ny og kompakt ledetruck

Atlets nye ledetruck PPL Piccolo hevdes å kombinere høye ytelser og god ergonomi. Det kompakte chassiset gir en svingradius på bare 1.385 mm.

Atlet har alltid prioritert ergonomi, og Piccolo har samme høye førerstandard som produsentens andre sniler og øvrige truckmodeller.

Piccolo har kapasiteter på henholdsvis 1.450, 1.800 og 2.000 kilo, og erstatter den tidligere CLL-serien. Maskinen er 660 mm bred og 495 mm lang, og med den asymmetriske plasseringen av ledehendelen bidrar dette til at svingradiusen kun er på 1.385 mm. Den nye serien vil derfor egne seg spesielt godt for bruk i trange arealer. Hensikten med å plassere ledehendelen asymmetrisk er at brukeren kan gå ved siden av maskinen og ikke risikere å kjøre over egne føtter.

Den nye ledehendelen inkluderer et bakgrunnsbelyst LCD-display som gir informasjon om batteristatus, arbeidstimer, dato og tid, i tillegg til eventuelle feilmeldinger. Maskinens elektroniske system sørger for feilsøking, temperaturmåling og diagnose. Det gir også mulighet for fire forskjellige ytelsesprogrammeringer med PIN-kodelås.

Piccolo er utstyrt med en 24 volts vekselstrømsmotor, og energigjenvinning ved innbremsing. AC-driften og ledehendelens utforming og plassering bidrar ifølge Atlet til å gjøre maskinen svært lettkjørt. I trange områder kan den kjøres med ledehendelen oppslått. Piccolo leveres med innebygget lader, og forbedret batteriteknologi skal sørge for vesentlig lengre drift mellom ladingene enn på foregående modell.

Patentert system for konstant drivhjulstrykk

Et patentert lenkearmsystem skal ifølge Atlet garantere at alle fire hjulene alltid har bakkekontakt. Atlet kaller systemet «Friction Force» og sørger for at drivhjulet ikke spinner ved kjøring på ujevnt underlag samtidig med at innbremsingene blir sikrere.

Piccolo er også konstruert for å kunne arbeide under skiftende temperaturer som eksempelvis i fryserom. Serviceintervallet er økt til 1.000 timer.

www.atlet.com/nor

www.logistikk-ledelse.no© 2003

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!