Truckmarkedet:

BT utvider stablerprogrammet

BT har utvidet sin Ixionserie av elektriske stablere med helt nye modeller som er konstruert for intensiv bruk.

De nye truckene i SPE-serien - som kompletterer de eksisterende SWE-modellene - har maksimal løftehøyde på 5,4 meter og løftekapasitet på henholdsvis 1.250, 1.350 og 1.600 kilo. Mellommodellen er utstyrt brede støtteben for håndtering av alle paller med forskjellige dimensjoner og lukkede paller. I tillegg kan både den minste og største modellen leveres i egne versjoner med støttebensløft for 2-pallhåndtering - én på gaflene og én på støttebena. Støttebensløftet øker også truckens bakkeklaring noe som ofte er nødvendig for sikker håndtering på ujevnt underlag. Løftekapasiteten på støttebena er forøvrig 1.600 kilo for den minste modellen og 2.000 kilo for den største.

BT Powerdrive

Alle Ixionmodellene er utstyrt med driv- og kontrollsystemet BT Powerdrive som ifølge produsenten sikrer topp brukervennlighet, ytelse og effektivitet. CAN-bus teknologi gir informasjon til en mikroprosessor som overvåker truckens kjørekarakteristikk og styrer en kraftig separatmagnetisert drivmotor. Truckene hevdes å være effektive og raske, men likevel behagelige å kjøre, takket være kombinasjonen av en separatmagnetisert drivmotor og det bryterløse kontrollsystemet. Akselerasjon og topphastighet skal være praktisk talt upåvirket av lastens vekt. Lavt energiforbruk og regenerativ bremsing gjør at Ixion kan utføre flere arbeidssykler mellom hver batterilading enn konvensjonelle stablere, heter det i en pressemelding fra BT Norge.

Alle de nye Ixion SPE-modellene har BT Powertrack hydraulikksystem. Dette systemet tilpasser drivhjulstrykket til lasten, slik at trekkraften øker og hjulspinn praktisk talt elimineres. De er videre utstyrt med BTs nye Sensi-Lift for eksakt og umiddelbar kontroll av løft- og senkehastigheten av gaflene. Dette muliggjør en raskere håndtering, ettersom føreren har full kontroll over lasten.

Flere førerplattformer

IXIONs SPE-modeller har et stort utvalg av førerplattformer for bruksområder som krever kjøring over store distanser eller intensiv håndtering slik som cross docking. Det kan velges mellom myk eller hard fjæring, «liggende» eller «stående». Eller den store Ergoplattformen for maksimal komfort for føreren. Alle Ixion SPE har nedfellbare sidegrinder som standard. Når grindene er oppe kan trucken kjøres i 8 km/t. Det finns et stort utvalg av batteri rom for batterier opp til 440 Ah. SPE-modellene er konstruert for raskt sideveis batteribytte ved hjelp av ruller i batterirommet.

Det finns tre ulike chassisbredder å velge mellom - 790, 850 og 1.150 mm - for ulike typer av håndteringer og ulike krav på manøvrerbarhet og kapasitet. Støttehjulene er alltid innenfor chassiset og gir en enklere manøvrering på trange plasser. Som opsjon finns blant annet servostyring som forenkler manøvrerbarheten på trange plasser. I svingene tilpasses hastigheten automatisk for sikker kjøring.

www.bt-norge-com 

www.logistikk-ledelse.no© 2004

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!