Arkiv & Lager inngår avtale med Jakob Hatteland Computer:

Starter salg av AutoStore automatiske lagersystemer

Arkiv & Lager AS har inngått avtale med Jakob Hatteland Computer AS om markedsføring og levering av det nye lagersystemet AutoStore. Det er et nytt og revolusjonerende lagersystem hvor plastkasser med ulike varer stables tett i tett i både høyde og bredde. Transport av kassene foregår med flere roboter som henter og bringer disse til en eller flere plukkestasjoner.

AutoStore er rett og slett en gigantisk kube hvor plassbesparelsen er optimal. Systemet plasseres i lokaler hvor andre automatiske lagersystemer vanligvis ikke kan brukes grunnet takhøyde eller andre begrensinger. I tillegg kan AutoStore bygges i flere etasjer, og dette gir nye muligheter for ytterligere optimalisering av plassen på lageret. Driften av selve lagersystemet foregår med roboter som henter og bringer kasser i en effektiv strøm til og fra plukkestasjonene. Dette gir bedre ergonomi for brukeren, samt er med på å redusere feilplukk.

Enkelt å bygge ut

En av fordelene med AutoStore, er at det enkelt kan tilpasses eksisterende lokaler og i tillegg kan et montert anlegg flyttes uten store kostnader. Det er også enkelt å bygge ut og utvide.

- Med AutoStore forsterker Arkiv & Lager AS sin posisjon som en toneangivende leverandør av effektive lagersystemer for norske logistikkbedrifter, sier en fornøyd adm. direktør Ole Sverre Spigseth.

- AutoStore kommer som et supplement til vårt eksisterende program av lagerautomater, som paternoster, heisautomater og mini-load anlegg. Det betyr at vi står enda sterkere i konkurransen om å tilby våre kunder en best mulig løsning for en effektiv internlogistikk, forteller han videre.

Arkiv & Lager AS er en av de ledende leverandører av innredninger til lager og industri, og selskapet har vært på markedet siden 1985. Selskapet leverer løsninger og produkter innenfor internlogistikk med det formål å bidra til at kunden oppnår en effektiv vareflyt, høy produktivitet og god utnyttelse av arealet.

Selskapet har 26 ansatte og har egen montasje- og serviceavdeling for å sikre optimal driftssituasjon for alle typer lagerautomater. Arkiv & Lager er kvalitetssikret etter NS-EN ISO 9001:2000, og hadde ifjor en omsetning på 52 millioner kroner.

www.arkiv-lager.no 

Jakob Hatteland Computer AS er et selskap innen Hatteland Gruppen som utvikler og leverer effektive ERP-, lager- og e-handelssystemer til både handels- og industribedrifter. Selskapet har 45 ansatte som er lokalisert i Nedre Vats og Haugesund. Hatteland Gruppen har mer enn 30 års erfaring innen utvikling av effektive logistikk og lagerløsninger. Løsningene har fokus på gjennomføring, kvalitet og kostnadsbesparende tiltak slik at en moderne lagerdrift skal kunne bidra til å opprettholde konkurransekraften i markedet.

www.hatteland.com/jhc 

www.logistikk-ledelse.no© 2004

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!