Nye motvektstrucker med forbrenningsmotor:

Cat lanserer ny N-serie fra 1.5 til 3.5 tonn

Cat gaffeltrucker kommer nå med en ny serie med diesel- og propandrevne modeller. Ifølge den norske importøren Atlet Norge AS kombineres faktorer som økonomi, sikkerhet og ytelse på en god måte samtidig med at de nye modellene har en komfort og styling på et høyt nivå.

De nye gaffeltruckene er basert på DP15-35/GP15-35-seriene og tilbyr en løfteevne på 1.5, 1.8, 2.0, 2.5, 3.0 og 3.5 tonn i en rekke forskjellige konfigurasjoner og alternativer som skal passe til enhver applikasjon.

Samtidig med at alle egenskapene som gjorde de forrige gaffeltruckene så populære er beholdt, opplyser produsenten at den nye N-serien har fått en fullstendig ny utforming med en vesentlig sterkere ramme og en lavere montering av motoren. Dette bidrar til et lavt tyngdepunkt og gjør gaffeltruckene svært stabile, selv når de brukes med maksimal yteevne. Alle modellene har også et dobbeltvirkende håndbrekk, akustisk alarm og en ny setebryter som hindrer utilsiktet bruk av hydraulikk og transmisjon hvis føreren ikke sitter i setet.

Komfort og produktivitet

Funksjoner som hydraulisk fingertippkontroll, sete med full fjæring og justering av posisjon, vekt og korsryggstøtte, samt vippbart ratt med posisjonsminne gjør gaffeltruckene lettere og mer komfortable å bruke, og øker produktiviteten fordi føreren blir mindre trett. Fra førerplassen er det god sikt i alle retninger, og hydrostatisk styring og egne bremse- og krypefartspedaler hevdes å gjøre gaffeltruckene lette å manøvrere.

Serviceintervaller på 500 timer og betydelig redusert drivstofforbruk bidrar på sin side til å gi den nye N-serien lave driftsutgifter. Slitasjen reduseres ved at hydraulikkpumpen kjøres direkte fra motoren, noe som ytterligere øker slitestyrken og reduserer de samlede kostnadene. Kjølesystemet med kryssløsstrømming er effektivt og tillater kontinuerlig drift i høye temperaturer. Tilgangen til motoren er gjort enkel slik at det er mulig med daglige kontroller av nivåene på olje, kjølevæske, batterivæske og hydraulikkvæske.

18 forskjellige konfigurasjoner

N-serien inkluderer totalt atten forskjellige konfigurasjoner med tilleggsutstyr som duplex- og triplexmaster, løfteøye, tungdriftsradiator og en sentrifugal luftforhåndsrenser med støvvarselindikator.

På førerhussiden tilbys to varianter; en fabrikkmontert, helflytende versjon for 2.0- og 3.5-tonns modellene og en panelhytte som er tilgjengelig i form av forskjellige sett som passer godt inn i det spesialkonstruerte førervernet. Disse settene kan fabrikkmonteres eller leveres for enkel ombygging, opplyser den norske importøren avslutningsvis.

www.atlet.no 

www.logistikk-ledelse.no© 2004

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!