Kåret Norges raskeste pakkesorterere

Posten Norge avholdt nylig NM i pakkesortering på Alfaset i Oslo. Etter hard konkurranse både i innledende heat og i finalen, ble Bjørnar Bugge og Bengt Ragnar Schilling fra Stokke mestere. I alt deltok 11 team fra landets pakketerminaler. På forhånd hadde terminalene rundt om i landet avholdt lokale konkurranser for å finne de beste og raskeste pakkesortererne.

Christian Ryg

Det er første gang det arrangeres pakkesorteringsmesterskap her i landet. Det arrangeres også mesterskap i Danmark, så kanskje man med tid og stunder får et skandinavisk mesterskap.

Konkurransen gikk ut på å sortere flest mulig pakker i løpet av en gitt tid. Feilsortering, dårlig plassutnyttelse i containerne og unnlatelse av å luke ut skadde pakker ga alt sammen minuspoeng. Minuspoengene var så kraftige at deltakerne måtte konsentrere seg om å sortere riktig.

- Vi har flere hensikter med mesterskapet, sa produksjonsdirektør Anders Fr. Finckenhagen til Logistikk & Ledelse. - For det første er vi overbevist om at et slikt mesterskap virker positivt på arbeidsmiljøet. Dessuten viser det at vi legger stor vekt på korrekt og hurtig sortering av pakker. I tillegg skal vi ha litt moro på jobben. Alle som deltar har vist stor innsats og konkurransen har vært hard på de ulike terminalene om å komme med til dette arrangementet.

Knivskarp konkurranse

Arrangementet fant sted like før kveldsrushet startet, og det dreide seg ikke om noen kunstig situasjon. Alle pakker som ble sortert i mesterskapet ble etterpå sendt videre til distribusjon. Ingen deltakere fikk sortere pakker til sitt eget distrikt, og ingen dommere fikk dømme sine egne lag. I innledende heat sorterte deltakerne så svetten haglet i 20 minutter. Deretter ble det holdt et finaleheat på 10 minutter mellom de fire beste lagene.

Mange publikummere hadde fulgt sine lag og særlig var selvsagt PGO, terminalen i Oslo, fulgt av mange. Men selv med hjemmebane måtte Atle Moen og Ajib Khan Choudry se seg slått, så å si på målstreken av gutta fra Stokke. På tredje plass kom Hamars lag, Runar Nikolaisen og Per Morten Engebakken og på fjerde Trondheim med Jorunn Enger og Morten Knutsen.

Så vidt vi kunne bedømme på antall sorterte og ferdig stuede containere, var det en knivskarp og jevn finale, der dommerne måtte fintelle for å kåre de verdige vinnere. At denne konkurranseformen krever både kunnskaper og muskler kunne man tydelig se på deltakerne, både under heatene og etterpå. Svetten haglet, det var løping og mange løft. De beste pakkesortererne kommer opp i 30 pakker i minuttet. Da skal man ikke stoppe opp og stusse for mye!

www.logistikk-ledelse.no© 2005

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!