Nye støttebenstrucker for krevende oppgaver

Jungheinrichs siste generasjons støttebenstrucker i EJC-serien er utviklet spesielt for lagerhåndtering som krever økt ytelse i store løftehøyder.

Den nye 2-serien av støttebenstruckene kommer i tre versjoner. Som modellbenevnelsene EJC 212, EJC 214 og EJC 216 indikerer har de løftekapasiteter på henholdsvis 1.200, 1.400 og 1.600 kilo. Ifølge Jungheinrich Norge kombinerer truckene høy ytelse med stor restkapasitet ved løftehøyder opptil 5.350 mm og lang driftstid. De skal også være enkle og sikre å manøvrere - også med oppreist ledehendel - og truckbredden på beskjedne 800 mm gjør modellene ekstra godt egnet på trange arealer.

Fintfølende og nøyaktig løft

Med det modifiserte løftesystemet skal truckføreren kunne heve lasten med høy presisjon og betydelig enklere stable tung last på opptil 1.600 kilo i trange reoler. En av EJC 2-seriens fordeler oppgis å være at turtallet kontrollerer hydraulikken. Dette gir seg utslag i stillegående, fintfølende og hurtig løfting av lasten.

Med den vridningsfaste frisiktsmasten oppnås høy restkapasitet, og på den måten kan også tilgjengelig lagerkapasitet over 5 meter utnyttes maksimalt.

Ledehendelen er montert på siden og gir god sikt fremover - også foran lasten. I tillegg er ledehendelen hengslet på undersiden, noe som øker avstanden mellom føreren og chassiset og derfor reduserer faren for fotskader hos føreren.

Optimert trekkevne

En sterk 24 volts trefase vekselstrømsmotor bidrar til at EJC utfører horisontaltransportene effektivt, og drivmotorens optimerte virkningsgrad gir høye hastigheter og rask akselerasjon i enhver situasjon. Innkapslingen etter IP54-standarden reduserer ømfintligheten overfor ytre miljøpåvirkning som eksempel visstøv og fuktighet og øker påliteligheten til deler og kabelsett.

Produsentens ProTrac-system optimerer trekkevnen til drivhjulet. Det består av et fjærdempingssystem i støttehjulet som forhindrer at drivhjulet sklir når underlaget er ujevnt. Ved inn- og utstabling gir systemet stabil støtte på alle fire hjulene. Dette er et resultat av den hydrauliske sperreanordningen på støttehjulet som virker fra 1.800 mm løftehøyde.

I stigninger og hellinger holder de nye EJC-modellene konstant hastighet. Når stigningen begynner, aktiveres elektronikken og drivaggregatet umiddelbart. Dette forhindrer både at trucken ruller bakover og at den beveger seg ukontrollert på andre måter.

Støttebenstruckene kan utstyres med batterier på opptil 375 Ah. Som tilleggsutstyr kan integrert lader leveres, noe som gjør at batteriet kan lades enkelt og greit fra en hvilken som helst 230 volts stikkontakt.

www.logistikk-ledelse.no © 2006

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!