Enklere hverdag hos COOP i Trondheim

Produksjonen av plukkede og pakkede varer hos COOP Norge Handel i Trondheim ligger på rundt 600 tonn hver dag, og de tre pakkelinjene som ITO - Pall Pack har levert de siste årene leverer nå en god logistikkløsning som passer COOP Trondheim veldig godt.

Selskapet var relativt tidlig ute med å ta i bruk en ITO - Pall Pack maskinlinje som dette, og hatt god anledning til å prøve ut teknologien.

Marianne Svendsen, sjef for utgående logistikk i COOP Norge Handel i Trondheim, opplyser at de har hatt et bevisst forhold til hva de ønsket, og har stilt krav som har bidratt til at de nå har på plass løsninger som passer dem veldig bra og som kan endres ved behov.

Bedre arbeidsflyt skaper god service

- Det er klart at hverdagen har blitt enklere for de ansatte, og det er en veldig positiv effekt. Mange systemer av denne typen vil kunne ha behov for tilpasninger, og vi synes at den jobben som måtte gjøres i dette tilfellet, har gitt positive resultater, sier hun.

Pakkingen skjer i dag ved kontrollerte hentepunkter, og man har fått en forbedret logistikk. Ikke bare har man fått en langt bedre arbeidsflyt, men man har også oppnådd en forbedret kvalitet på leveransene til kundene, gjennom at pallene som transporteres er blitt stødigere. Dette påvirker også sjåførenes arbeidsmiljø, kan hun fortelle.

600 tonn til plukk - hver dag

Produksjonen av plukkede og pakkede varer i Trondheim ligger på rundt 600 tonn hver dag, og pakkelinjene leverer nå en god logistikkløsning som passer Coop Trondheim veldig godt.

- Vi var inne med målinger og kontroller veldig tidlig, og har derfor kunnet optimalisere prosessen underveis. En viktig forutsetning for å oppnå ønsket effektivitet og suksess, er at brukerne har nødvendig kompetanse til å utføre daglig vedlikehold. Det er viktig med en egen oppfølgning i etterkant av installasjonen. Med det mener jeg at man selv må være påpasselig i forhold til å vite hva man konkret etterspør, og følge opp dette med konkrete krav, etterfulgt av tiltak for å få disse løsningene satt ut i livet. Vi har valgt å samarbeide med ITO - Pall Pack på alle de tre linjene vi har, og har fått til en svært god løsning, forteller Svendsen.

Hun legger til at de har oppnådd alle effektene de var på jakt etter; forbedret logistikk, høyere produksjonskapasitet og bedring av service.

- Men vi har også vært opptatt av HMS-virkningene av investeringene, og derfor er det særdeles gledelig at vi oppdager at de er så positive som vi har sett her, avslutter Marianne Svendsen.

www.logistikk-ledelse.no © 2010

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!