TGW etablerer seg i Skandinavia

Den østerrikske systemintegratoren TGW Logistics Group ønsker en sterkere tilstedeværelse i Skandinavia og har etablert et eget datterselskap Göteborg. - Vi anser Norge som et svært interessant marked, sier Hans Sparf, leder for TGW Scandinavia AB.

TGW utvikler, produserer, installerer og utfører service på transportsystemer, høyeffektive sorteringssystemer, automatiske lagre for små deler og integrerer dette i totalsystemer basert på egen programvare og styringsteknologi. TGW produserer blant annet mer enn 350 miniloadanlegg hvert år, og med en omsetning på over 220 millioner euro og 1.100 ansatte i Østerrike, Tyskland, USA, Spania, Italia, Storbritannia, Polen og Frankrike er selskapet et betydelig aktør innen sin bransje.

Mange tidligere leveranser i Skandinavia

Som blant annet en flittig brukt underleverandør for Swisslog og andre systemintegratorer er en rekke av TGWs produkter i bruk i mange skandinaviske virksomheter, blant annet hos Forlagssentralen.

En av grunnene til at selskapet nå etablerer seg selv i Skandinavia var at Swisslog brøt det tidligere samarbeidet de hadde med TGW, opplyser Sparf, som har mangeårig erfaring nettopp fra Swisslog.

Med eget kontor i Göteborg og lokalt plasserte medarbeidere i de enkelte landene vil TGW få en langt mer sentral posisjon i markedet og dermed direkte tilgang til potensielle kunder.

- Jeg er svært glad for å være en del av TGW-gruppen, sier Hans Sparf.

- Det blir sikkert en utfordring å bygge opp selskapet i Skandinavia, men jeg ser et stort potensiale for de innovative materialflyt-, lager- og plukkløsningene fra TGW, legger han til.

Sparf er nå i gang med å bygge opp organisasjonen som altså skal ha stedlig forankring og som kjenner kulturene i både Norge, Sverige, Danmark og i Finland. På den måten vil man bedre kunne tilpasse logistikkløsningene til kundenes behov og tilby effektiv service og support.

Han opplyser til Logistikk & Ledelse at selskapet nå søker etter norske selgere.

- Hos TGW har vi forpliktet oss til en internasjonalisering av våre løsninger for systemintegrering, sier selskapets toppsjef Georg Kirchmayr.

- Siden vi ønsker å tilfredsstille etterspørselen på det skandinaviske markedet, må vi fremme vår lokale tilstedeværelse ved å tilby våre kunder førsteklasses support. De skandinaviske landene er svært viktige for TGW siden mange systemer og subsystemer allerede er i bruk i høyeffektive distribusjonssentra, fortsetter Kirchmayr som er spesielt glad for at både eksisterende og framtidige kunder nå vil bli enda bedre tatt vare på.

www.logistikk-ledelse.no © 2010

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!