Pall-Pack overtar agenturet i Norge

Pall-Pack AS overtar agenturet for Mosca stroppemaskiner i Norge og vil fra 1. august tilby salg, support og reservedeler på hele spekteret fra mindre eske-/buntstroppere til tyngre pall-stroppere.

Produktene til Maschinenfabrik Gerd Mosca AG er både godt kjent og vel innarbeidet på det norske markedet. Stokvis Tapes Norge (tidligere Simonsen & Eek) representerte Mosca siden tidlig på 80-tallet og har gjennom årene levert et stort antall maskiner, særlig innen trelast/treforedling og til grafisk industri.

For et par år siden sa likevel Mosca opp avtalen med Stokvis Tapes Norge. Den direkte årsaken til det var at moderselskapet Stokvis Tapes ble kjøpt opp av Illinois Tool Works (ITW) som på sin side også eier Signode - en betydelig konkurrent på markedet for stroppemaskiner. En uhørt sammenblanding syntes Mosca - som i

stedet valgte å la sin danske representant Systempac A/S også være ansvarlig for det norske markedet de siste årene. Men som kjent er det ikke alltid så lett å bearbeide ett marked fra et annet.

Sterk norsk partner

Armin Fiebig, salgsansvarlig i Maschinenfabrik Gerd Mosca, sier at de nå er svært glade for at de har funnet en sterk partner for deres videre aktiviteter på det norske markedet.

Han fremhever de betydelige kunnskapene Pall-Pack besitter innen både PLS-programmering og mekaniske/el-tekniske installasjoner og mener at Moscas nye direktedrevne sveiseenhet med SoniXs (ultralyd sveising) og den mer standardiserte løsningen med varmefriksjon vil passe veldig godt inn i Pall-Packs produktspekter.

Pall-Pack, som er en del av ITO Gruppen, har i mange år vært kjent for sine norskproduserte strekkfilmmaskiner. Senere har maskinutvalget blitt utvidet med flere typer tapebaserte kartonglukkere.

Salgssjef Christian Hagen i Pall-Pack opplyser at stroppemaskinene fra Mosca er en naturlig utvidelse av deres sortiment og legger til at de kan leveres enten som stand alonemaskiner eller som del av deres komplette pakkelinjer.

Service og support

Selv om Hagen fremholder at Moscamaskinene er svært solide kvalitetsprodukter, er det - som en følge av den litt svake representasjonen på det norske markedet den siste tiden - et udekket behov for service på eksisterende maskiner. Pall-Pack er derfor svært interessert i å komme i dialog med norske Moscabrukere.

Selskapet har allerede hatt personell på grundig opplæring i Tyskland og dedikert én av sine medarbeidere som fast Moscamekaniker. Som nevnt har Pall-Pack fra før betydelig kompetanse når det gjelder PLS og elektriske/mekaniske installasjoner.

I tilknytning til selskapets produksjonslokaler på Tyristrand utenfor Hønefoss vil man lagerføre forbruksartikler som PP- og PET-bånd fra 5 til 15 mm i de mest solgte tykkelser i tillegg til de fleste typer av relevante reservedeler.

- Det vil si at vi rask kan supportere brukerne om uhellet skulle være ute. I første omgang vil vi bygge opp et lager av de mest høyfrekvente delene, og i takt med økt erfaring og kompetanse utvide i tråd med våre kunders behov og ønsker, forteller Hagen.

Han legger til at selskapet allerede skrevet avtaler for leveranse av to helautomatiske pall-stroppere, og tar det som et godt tegn på at markedet for Moscas produkter fortsatt er tilstede.

- For nye maskinleveranser vil vi den første perioden trekke veksler på Moscas egne teknikere og på den måten sikre fullstendig komplette og smidige igangkjøringer. Det er likevel verd å merke seg at ITO Intern Transport AS sammen med Pall-Pack AS de siste tre år har gjennomført mer enn 10 helautomatiske maskinleveranser blant annet til Kongsberg Automotive, Sentraldistribusjon og Aller Trykk og således innehar solid kompetanse også knyttet til Mosca stroppemaskiner, avslutter Cristian Hagen.

www.logistikk-ledelse.no © 2010

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!