Opplev fordelene med Lean

Hvilke koblinger finnes mellom kundenes krav til produksjonsforandringer, leveringsevne, fleksibilitet og lønnsomhet? Leanspillet viser tydelig og pedagogisk hvordan Leanprinsippene påvirker resultatet ved produksjon av varer og tjenester.

I løpet 5 - 6 spillomganger får deltakerne gradvis forbedre produksjonsflyten ved å tillempe ulike lean prinsipper. Forandringene skjer i små og kontrollerte steg slik at effekten av forandringene blir tydelige.

Velg mellom 26. eller 27. mai

I slutten av mai vil det bli avholdt éndagskurs i Leanspillet i Oslo. Du kan velge mellom den 26. eller 27. mai. Kursavgift er kr. 4.900 (ekskl. mva), og kr. 3.700 for Logma-medlemmer.

Begge kursene vil bli avholdt på Felix Konferansesenter på Aker Brygge, og gjennomføres av Roger Stokkedal i konsulentselskapet Logistix i samarbeid med Logistikk & Ledelse. Stokkedal har nærmere 20 års erfaring med kurs, utdanning og rådgiving innen logistikkområdet både i Norge og i Sverige. Han var i mange år ansatt som journalist i Logistikk & Ledelse og er i dag tilknyttet Department of Supply Chain Management ved Linnéuniversitetet i Växjö.

Leanspillet er unikt på tre områder

Leanspillet er utviklet av John Bicheno på Lean Enterprise Research Centre ved Cardiff University og er unikt på tre områder:

Alt dette presenteres i et opplevelsesbasert spill der grunnleggende verktøy og metoder brukes og verdiskapende tid og sløsing er sentrale begreper. Spillet er også en katalysator i forbindelse med oppstart av forandringsarbeid og bidrar til å øke motivasjon og engasjement.

Målsetting

Kurset passer alle som er interessert av å lære seg betydningen av Lean Production, samt nødvendige metoder og verktøy for å gjennomføre et forandringsarbeid. Det kreves ingen spesielle forkunnskaper.

Leanspillet tar deg med på en reise der du selv får oppleve fordelene med Lean og der du selv kommer frem till smartere måter å jobbe på. I løpet av dagen vil du få et godt innblikk i prinsippene bak Lean Production. Du vil få kunnskap om Leans metoder og verktøy samt samspillet mellom disse. Et sentralt poeng med kurset er å skape en forståelse av betydningen av hvilken rekkefølge de forskjellige metodene og verktøyene skal og kan innføres. Mange Leanprosjekt har havarert på grunn av at man har startet i gal ende.

Kursinnhold

I spillet vil deltakerne oppleve og forstå viktige Leanprinsipper som

Påmelding

Henvendelse for påmelding og ytterligere informasjon: eller telefon +46 733 85 00 25.info@logistix.se

-------------

Hva er lean?

Lean innebærer å arbeide med stadige forbedringer, å identifisere og eliminere sløsing. Det handler ikke om å arbeide raskere, men smartere og å lære seg å se hva som skaper verdi sett fra kundens ståsted. Dette kan også beskrives som; gjør alt så enkelt som mulig, synliggjør alt og respekter dine medarbeidere. Det høres enkelt ut - hvilket det også er. Dessuten er det svært effektivt når du har kunnskapene og verktøyene. Målet med kurset er å gi deltakerne kunnskapene, verktøyene og den energi som behøves for å arbeide med Lean.

www.logistikk-ledelse.no © 2010

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!