Eventyrlig utvikling for Sunnmøre Seafood

- Fra den spede begynnelsen til vi i år passerer 150 millioner kroner i omsetning har det tatt bare tre år, og det ser ut til at denne trenden bare fortsetter, forteller fabrikksjef Paula Sandanger ved Sunnmøre Seafood AS. I samarbeid med Pall-Pack har selskapet nå økt kapasiteten i pakkelinjen med nærmere 20 prosent, samtidig som de opplever en helt annen maskinstabilitet enn tidligere.

Jørn Wad

Paula Sandanger forteller at det familieeide selskapet i Moltustranda på Herøy utenfor Ålesund kjøpte anleggene i 2007. Året etter omsatte selskapet for 35 millioner kroner, og i finanskriseåret 2009 kunne selskapet notere seg et salg på 67 millioner.

- I år passerte vi 100 allerede i september, så det synes som om markedene er ganske klare for våre produkter, sier hun med synlig stolthet, og legger til at det var imidlertid først i år at pelagisk fisk ble en del av porteføljen, noe som selvsagt vil øke volumene ganske betraktelig fra og med neste år.

Investeringer sørger for lønnsomhet

På vår kommentar at eierne nå vil kunne ta ut pene utbytter, svarer Sandanger at det ligger ganske betydelige investeringer til grunn for denne veksten, og det skal mye produksjon til for å hente inn igjen disse.

- Maskiner og utstyr er helt grunnleggende viktige for at vi skal kunne produsere rasjonelt, og derfor ble det satset svært mye på dette.

- Og nå investerer dere ytterligere?

- Vi hadde behov for større kapasitet i pakkelinjene, og investerte derfor i en Mosca TRP 5 rustfri stroppemaskin fra Pall-Pack AS. Vi var i grunnen ganske spente på dette, fordi vi har fra tid til annen opplevd en del problemer med eksisterende maskinpark på pakkesiden, og det er som sagt svært viktig at vi har full kapasitet når vi kjører for fullt. Derfor var det særdeles gledelig at vi ganske raskt fant ut at den nye pakkemaskinen virkelig hold hva den lovet. Den bare går og går, uten problemer, akkurat som vi ønsket oss; og den er hurtig og stabil. Så når vi skal gjøre nye investeringer, er jeg ikke i tvil om at det blir flere maskiner av denne typen, sier hun med ettertrykk.

Alle deler av rustfritt stål

Tyske Mosca er verdens ledende leverandør av høykvalitetsstroppemaskiner, og leverer til all industri.

Siden etableringen i 1966 har Mosca utviklet seg til å bli et internasjonalt industrikonsern, og er i dag kjent for å levere maskiner med ekstreme krav til driftssikkerhet og kapasitet.

- Det unike med denne maskinen er at absolutt alle deler er laget i rustfritt stål, poengterer Christian Hagen i Pall-Pack AS.

- Tidligere har ingen klart å lage en maskin utelukkende med rustfrie komponenter, ettersom man har brukt et varmeelement for sveising av stroppen. Mosca har siden 2004 levert ultralydsveising, gjennom sin patenterte SoniXs ultralydteknologi. Ultralydsveiseren er aldri i kontakt med stroppene - og holder alltid romtemperatur. Teknologien går ut på å skape ultralydbølger, som igjen sveiser stroppene sammen, sier Hagen som er stolt over at man hjelp av denne teknologien kan tilby en maskin som godkjent for IP56-miljøer og blant annet passer meget godt inn i fiskeindustrien.

Pall-Pack har stor tro på at denne maskinen vil gjøre hverdagen enklere for alle som opererer pakkelinjer rundt omkring og som er avhengig av oppetider.

Les hele artikkelen i Logistikk & Ledelse nr. 11/2010.

www.logistikk-ledelse.no © 2010

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!