Rammeavtale med forsvaret gir mange muligheter

Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) har inngått en rammeavtale med Constructor Norge AS som omfatter leveranse av alle typer lagerutrustning og tilknyttede konsulenttjenester. Avtalen har en varighet på to år med opsjon på ytterligere to, og har en estimert årlig verdi på mellom 15 til 20 millioner kroner pr år.

Henning Ivarson

Forsvarets logistikkorganisasjon forvalter rundt 15 milliarder av forsvarsbudsjettet, fordelt på investeringer, drift og personell. I alt teller investeringsporteføljen om lag 250 prosjekter, og i tillegg kommer i overkant av 300 rammeavtaler.

Nå har FLO avsluttet et nytt omfattende evalueringsarbeid og evaluert ulike leverandører opp mot blant annet produktsortiment, priser og ikke minst evnen til å utarbeide gode logistikkløsninger.

Salgssjef Kjetil Bredesen i Constructor Norge AS er svært stolt over at FLO på nytt har valgt å inngå en rammeavtale med dem. Han legger imidlertid ikke skjul på at det var en lang prosess. Det første tilbudet ble sendt inn i slutten av oktober i fjor. Beslutningen skulle egentlig ha vært fattet på slutten av fjoråret, men den kom først i havn i oktober i år.

- Forsvarets evaluering og vurdering av leverandørene som deltok i anbudsrunden bestod blant annet av et case hvor vi skulle utarbeide en best mulig garnisonslagerløsning uten å tenke på pris. Den eneste rammen var antall kvadratmeter og takhøyde, forteller Bredesen.

- Men fikk dere ikke vite hva som skulle lagres?

- Nei, ikke annet enn at det skulle dekke alt avdelingen trengte. Senere fikk vi høre at vi var klart best og hadde avdekket behovene på en god måte og beskrevet gode løsninger.

- Hvordan klarte dere det da?

- Vi brukte våre tidligere erfaringer som leverandør i tillegg til sunn fornuft.

- Var dette hovedgrunnen til at dere vant anbudet eller gikk det mest på pris?

- Vi var konkurransedyktige også på pris, men her lå alle tilbydere ganske likt. Så det var vår evne til å løse caseoppgaven på en optimal måte som var det avgjørende. Vi scoret også høyt på servicegrad som skyldes at vi er etablert mange steder og har en organisasjon som er stor nok til å håndtere Forsvaret.

Casebesvarelsen ble forøvrig offentlig i det øyeblikk rammeavtalen var underskrevet, og Bredesen føler seg aldri så lite beæret over at andre leverandører i anbudsrunden har bedt om innsyn i denne.

Tatt godt i mot på militært logistikkforum

Rammeavtalen omfatter alle typer lagerutrustning samt konsulenttjenester tilknyttet logistikk.

- Vi skal kunne levere alt fra verktøyskap til store grenreoler til å lagre kanonløp samt løsninger for å håndtere logistikken. Mye av utfordringen til FLO er å få flyt i logistikken, få kontroll på hva de lagerfører, hva de sammenstiller etc., og det ønsker de bistand til.

- Har dere fått vite om noen konkrete prosjekter ennå?

- Både og. FLO har en del prosjekter som er i gang der man bestiller fortløpende, men når det gjelder større prosjekter er jo ikke Forsvaret kjent for å være spesielt slepphendte på informasjon. Det vi imidlertid allerede vet, er at de ønsker å kjøre i gang et oppstartmøte der de skal se på logistikk fra A til Å.

- Anser dere FLO først og fremst som en prestisjekunde og viktig referanse, eller vil rammeavtalen også være av stor økonomisk betydning Constructor Norge?

- FLO har selv estimert at verdien på avtalen vil være ligge 15 til 20 millioner i året, så det sier seg selv at dette er en svært attraktiv kontrakt. Da vi deltok på Norsk Militært Logistikkforum i Sarpsborg i forrige måned ble vi tatt i mot med åpne armer, så her er det mange muligheter, avslutter Kjetil Bredesen.

----------

Stor mesaninleveranse til nytt Coop-lager

Den norske matvaregiganten Coop har som tidligere meldt valgt Witron Logistik + Informatik som hovedentreprenør for sitt nye distribusjonssenter nord for Oslo. Logistikk-komplekset har en størrelse på hele 50.000 kvm og er egnet for alle temperaturområder.

Witron har valgt Constructors tyske søsterselskap Dexion som leverandør av mesaniner. I et område på ca. 14.000 kvm skal Constructor på vegne av Dexion levere de nødvendige mesaniner, og prosjektgruppen hos Constructor ser frem til denne interessante utfordringen. I enkelte områder skal det være stålmesaniner i opp til fem nivåer som vil bli bygget ved hjelp av varm- og kaldvalsede profiler. Forskjellige belastninger på opptil 1.300 kg/kvm skal kunne ivaretas. Materialhåndteringsutstyr, småvarelager, pallereoler og kraner, samt flere dynamiske lagringssystemer vil bli installert på plattformene.

Fra distribusjonssenteret skal Coop-butikker i Øst-Norge forsynes med ca. 12.500 forskjellige artikler av tørrvare, ferskvare, frysevare, samt frukt og vegetabilske. I tillegg vil 850 Coop-butikker i hele Norge få spesialvarer og varer med lav omløpshastighet fra samme lager.

- Så langt er dette vår største enkeltkontrakt og den vil by på utfordrende og spennende arbeidsoppgaver, kommenterer Terje Danielsen, adm. direktør i Constructor Norge AS.

www.logistikk-ledelse.no © 2011

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!