Lanserer ny ledestabler med stor ytelse

Nå i høst kommer Jungheinrich med en ny elektrisk ledestabler på markedet. Ifølge produsenten kjennetegnes EJC 214/216 med høye ytelser og en robust konstruksjon og skal derfor være godt egnet til intensiv bruk.

Takket være den vedlikeholdsfrie 3-fasemotorteknologien fra Jungheinrich er den nye elektriske ledestableren spesielt kraftig, men likevel sparsom og miljøvennlig. Den robuste konstruksjonen ble spesielt tiltenkt intensiv bruk på lageret.

Dette er mulig med den 1,6 kW kraftige kjøremotoren. Denne er utstyrt med siste generasjon 24-volts 3-faseteknologi fra Jungheinrich. I forbindelse med elektronikken som er utviklet av dem selv, oppgis EJC 214/ 216 å ha svært høy virkningsgrad. Dette gir spesielt høye kjøreytelser ved et tilsvarende lavt energiforbruk. Den høye restkapasiteten er i første rekke et resultat av den robuste konstruksjonen og bruken av firehjulsprinsippet.

Føreren oppnår eksakt og spesielt fintfølende heving av lasten gjennom den elektronisk styrte 3 kW løftemotoren. Dette forenkler fremfor alt innsettingen av tunge paller. Alt etter utstyrsnivå kan den nye elektriske trucken transportere last opptil 1.600 kilo. Proporsjonalhydraulikk som er tilleggsutstyr på denne trucken, sørger for myk og skånsom plassering av lasten i reolen eller på gulvet. Her reduseres også senkehastigheten automatisk de 300 siste millimeterne før lasten plasseres.

En rekke tilleggsutstyr forenkler arbeidet, øker sikkerheten og gir betydelig høyere effektivitet ved bruk av den nye ledestableren. Gjennom den elektriske servostyringen oppnås nesten belastningsfri styring. Dette gjelder spesielt i sneglefartmodus, der føreren må manøvrere trucken i svært trange områder med ledehendelen i vertikal posisjon. En lang sikkerhetsledehendel i kombinasjon med lukket rammekontur gir i tillegg stor grad av sikkerhet.

Øker løftehastigheten med 80 prosent

Ved hjelp av modulen «LiftPlus» kan man i fremtiden effektivisere vareuthentingen betydelig. Ved bruk av dette tilleggsutstyret kan man ifølge Jungheinrich øke løftehastigheten uten last med inntil 80 prosent. De første målinger viser at ved heving av gaflene til høyder på over fem meter, kan man vinne cirka 10 sekunder for hvert løft. Dette betyr at man i fremtiden vil kunne oppnå en betydelig omløpsøkning ved uthenting av varer i store løftehøyder.

www.logistikk-ledelse.no © 2011

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!