23948sdkhjf

Å kaste plastemballasje er det samme som å betale for å forurense

Å kaste plastemballasje er det samme som å betale for å forurenseProdusenten av fortinnet emballasjestål Hoogovens Packaging Steel Norway AS i Bergen, leverer årlig 10 tonn plastemballasje til gjenvin...

Å kaste plastemballasje er det samme som å betale for å forurense

Produsenten av fortinnet emballasjestål Hoogovens Packaging Steel Norway AS i Bergen, leverer årlig 10 tonn plastemballasje til gjenvinning. Slik sparer bedriften både miljøet og offentlige deponiavgifter.

Av: Petter Gjelsnes

Miljøsjef Bjørn Garlimo i Hoogovens Packaging Steel, forteller at det koster rundt 1.000 kroner å kaste ett tonn plastemballasje på dynga.

- Ettersom plastemballasjen leveres Franzefoss Gjenvinning vederlagsfritt, sparer vi 10.600 kroner i året på å ivareta miljøet. Vi slår to fluer i en smekk, forteller han.

Hoogovens Packaging Steel er både ISO 14001 og 9002-sertifisert, og har fullstendig rensing, resirkulering og gjenbruk som definerte miljømål. Garlimo forteller at returordningen for plastemballasje er en del av bedriftens helhetlige avfallspolitikk.

- Som ISO 14001-sertifisert skal bedriften sortere ut gjenvinnbart materiale. Dessuten er det å kaste plastemballasje på dynga, det samme som å betale for å forurense, poengterer han.

Profesjonell hjelp

Under iverksettelsen av returordningen, fikk bedriften profesjonell hjelp fra en miljøorganisasjon for å motivere de ansatte.

- Det er svært viktig med holdningsarbeid overfor de ansatte, noe vi har lykkes med. Returordningene for plastemballasje og andre materialer har gått forbausende bra. All ære til bedriftens ansatte, poengterer han.

Plasten som leveres til gjenvinning er avkapp fra bedriftens emballering av egne produkter. Plastemballasjen kastes i ballepresser og containere som er plassert rundt om i bedriften.

- Vi har fire store miljøstasjoner utendørs, og 16 sorteringsstasjoner innendørs. Fraksjoner som sorteres foruten plastemballasje, er blant annet papir, lysrør, aerosolbokser, batterier, oljeholdige filler, spillolje, malingemballasje, tre og metall. Når containerne er fulle, blir de hentet av Franzefoss Gjenvinning. Det er en meget enkel ordning, som ikke krever mer tid enn om materialet skulle blitt kastet. Bedrifter som ønsker å iverksette en tilsvarende ordning bør kontakte Plastretur AS, avslutter Garlimo.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062