Investerer i et nytt høytlager

Brødrene Dahl AS, Norges ledende leverandør av tekniske produkter innenfor fagområdene VVS, VA og Industri, har inngått ytterligere en kontrakt med Swisslog i forbindelse med utbygging av sitt eksisterende anlegg på Regnbuen Industriområde på Langhus.

Utbyggingen vil bestå av et WarehouseRunner høytlager konsept med en integrert Pick-to-Belt løsning. Høytlageret vil stå klart senhøsten 2013 og løsningen skal integreres til en helhetlig løsning med eksisterende anlegg som nå er under realisering.

- Utvidelsen av vårt samarbeid med Brødrene Dahl består av et nybygg i form av et høytlager som skal sammenstilles med lettgodsløsningen SmartCarrier i vårt allerede pågående prosjekt, opplyser Tom Jarle Dehkes, salgs- og markedssjef i Swisslog AS. - Formålet med det nye høytlageret er å doble kapasiteten for lagring av varer på pall, øke plukkeffektiviteten og redusere truckkjøring i lagerdriften. Løsningen er utprøvd og består av standard state-of-the-art automasjonskomponenter. Vi ser på det som en stor tillitserklæring at Brødrene Dahl vil fortsette samarbeidet med oss som totalintegratør, legger Dehkes til.

Kostnadseffektiv lagring og god flyt

Brødrene Dahl vil oppnå en kostnadseffektiv lagring av paller og en god flyt i varesortimentet. Automasjonsanlegget med høytlageret vil bestå av paller som er stablet 25 meter under taket og en kapasitet på 18 000 pallplasser i en kombinasjon av lokasjoner for både vanlige EUR-paller og bransjespesifikke "storpaller". Det automatiserte pallageret integreres mot varemottaket på doble banesystemer. Plukkganger er integrert i høytlageret og varene plukkes fra ergonomiske plukkplasser og over til et Pick-To-Belt system. Deretter blir varene transportert til en høykapasitets korttidsbuffer i form av SmartCarrier løsningen som nå er under installasjon.

- Swisslog vant leveransen for første fase av oppgraderingen av logistikkanlegget vårt der en innovativ løsning for lagring, sammenstilling og ekspedisjon integrert i eksisterende bygg sto sentralt når det gjaldt valg av leverandør, sier Jan G. Vere, logistikkdirektør i Brødrene Dahl. - For neste prosjektfase baserte vi valget av leverandør på kriterier som ville gi oss den beste totale løsningen for en kombinert høytlager- og plukkløsning. Swisslog skilte seg positivt ut gjennom sin brede kompetanse både innen bygg og logistikk, sin designkompetanse samt fleksibilitet og sterke lokale forankring. For Brødrene Dahl er det også betryggende at Swisslog er leverandør i begge faser. Dette sikrer enklere kommunikasjon og systemintegrasjon, som reduserer risikoen i et såpass stort og omfattende prosjekt, avslutter Vere.

www.logistikk-ledelse.no © 2012

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!