Sterke satsing på fiskeri- og næringsmiddel- industrien

Mitsubishi Gaffeltruck Norge (MGTN) har utvidet produktplattformen. - Vi tenker grønt, inneklima, innovative løsninger og krav til hygiene, opplyser markedskoordinator Marit Moen. Hun legger til at MGTN nå satser spesielt innen fiskeri, næringsmiddelindustri og farmasi.

Bakgrunnen for satsingen er i følge Moen de stadig strengere hygienerestriksjonene som også omfatter selve materialhåndteringen og som mange til nå har hatt vansker med å imøtekomme.

- Vi vet at disse kravene vil bli enda strengere i årene som kommer, og vi vil bidra med det komplette produktbehov samt veiledning, sier hun.

Spesialmaskiner fra Ulma Inoxtruck

MGTN har blitt norsk representant for Ulma Inoxtruck (t.h.) og kan nå tilby en bredt utvalg av jekketraller, ulike typer interntrucker samt løftebord som er produsert i 100 prosent rustfritt stål og med en høy IP-faktor på styreenheter og fjernkontroller. Alle komponenter tåler derfor å bli steamet. De kjennetegnes dessuten med en "hygienisk" design, blant annet med åpne gafler som skal være lette å holde rene. Moen opplyser dessuten at det tradisjonelle kjedet i masten er erstattet av en plasttildekket wire som gjør det vanskeligere for matrester, smuss etc å feste seg.

- Den spanske produsenten har investert tid og kapital på forskning og testing på interntrucker som skal gå i utsatte miljøer, og som ikke minst skal imøtekomme høye hygieniske krav. Etter vår mening er selskapet banebrytende innenfor disse områdene, opplyser Moen, som legger til at maskinene i tillegg har mange gode ergonomiske løsninger og dessuten krever lite vedlikehold.

Ny elektrisk serie

Mitsubishi Gaffeltruck Norge lanserer nå også en helt ny serie 48 volts eltrucker som består av både 3- og 4-hjulinger. I skrivende stund har Edia (t.h.) ennå å ikke kommet til landet, men Moen opplyser at den nye serien vil by på økt førerkomfort gjennom blant annet bedre benplass og store stigtrinn. Et høyt sikkerhetsnivå blir ivaretatt gjennom god sikt gjennom masten, våte bremser, sway control av masten ved høye løft, curve control som begrenser kjørehastigheten i svinger, elektronisk håndbrekk, lavt tyngdepunkt og beskyttelse i taket mot fallende gjenstander. Moen trekker også frem gunstige driftskostnader gjennom et lavt energiforbruk, høy kvalitet på komponenter, hurtig servicetilgang og raskere akselerasjon.

Satser tyngre på utleie

Mitsubishi Gaffeltruck Norge satser tungt på utleie, og også på dette området tilbys flere produkter som er spesielt tilpasset næringsmiddelindustriens strenge hygienekrav. Gjennom MGTU - Mitsubishi Gaffeltruck Utleie - tilbys både dieseldrevne og elektriske motvektstrucker i flere forskjellige vektklasser i tillegg til et bredt program med interntrucker.

Rengjøringsmatter for trucker

Et nytt og spennende produkt for MGTN er noen spesielle rengjøringsmatter, eller -rister om man vil, fra tyske Maschinenfabrik Heute. De er bygget opp av en rekke små børster, og når trucken kjører over en slik vil opp til 70 prosent av smusset på hjulene bli lagt igjen.

www.logistikk-ledelse.no © 2012

2012_ma0305B.jpg

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!