Tar i bruk neste generasjon innkjøpsløsning

En av Skandinavias ledende aktører innen produkter og smartere systemløsninger innen energi- og fibernett er operativ med fremtidsrettet løsning for optimering av innkjøp og vareforsyning.

- Da Melbye Skandinavia meddelte oss at de planla å forlate sin eksisterende innkjøpsløsning, visste vi at CLARITY måtte matche - og helst forbigå systematikk som til nå har satt standarden for innkjøp hos grossister og distributører globalt, sier Sverre Rosmo, daglig leder i Inventory Investment. Arkivfoto: Henning Ivarson

Det er Inventory Investment AS, et ledende spesialistmiljø innen resultatorienterte løsninger for prognostisering samt optimering av innkjøp og vareforsyning, som melder at Melbye Skandinavia AS nå er operative med spesialistverktøyet CLARITY Replenish for å optimere selskapets varestrømmer til selskapets lager på Skedsmo utenfor Oslo. Selskapet vil utvide bruken av verktøyet til å omfatte sine lagre i Sverige og Danmark høsten 2012.

- Vi hadde en god innkjøpsløsning for vår virksomhet i Norge. Da vi skulle bytte IT-plattform trengte vi imidlertid et mer moderne og fremtidsrettet system som minst hadde den funksjonaliteten vi var vant til, sier Jonny Casper Johnsen, IT- og kvalitetssjef. - Det viste seg at CLARITY Replenish er et meget moderne system som tilfredsstiller både tekniske og funksjonelle krav for fremtiden. Dernest har systemet gjennom Lifeline Visibility meget brukervennlige og sofistikerte rapport- og analysemuligheter som gjør at vi kan gjøre dyptgripende studier av vår logistikk for dermed å utløse ytterligere lønnsomhetspotensialer. Vi har i det hele tatt fått et system som er meget fremtidsrettet og som godt faller sammen med vår nye IT-plattform.

Intuitive og brukervennlige systemer

CLARITY Replenish, som utvikles av Atlanta-baserte Blue Ridge, brukes av en rekke grossister og detaljister over hele verden, og ikke minst i Norden.

- Da Melbye Skandinavia meddelte oss at de planla å forlate sin eksisterende innkjøpsløsning, visste vi at CLARITY måtte matche - og helst forbigå systematikk som til nå har satt standarden for innkjøp hos grossister og distributører globalt, sier Sverre Rosmo, daglig leder i Inventory Investment. - Vår partner, Blue Ridge, har bestrebet seg på at CLARITY Replenish og Lifeline Visibility skal være ytterst intuitive og brukervennlige systemer. Nettopp fordi brukerakseptansen var så viktig for Melbye Skandinavia, er vi både stolte og glade for å ha blitt valgt som neste generasjons støttespiller for optimalisering av Melbye Skandinavias vareflyt.

- Innkjøp er en kritisk aktivitet for Melbye Skandinavia. Det at Inventory Investment hadde den nødvendige erfaringsbasen og systematikken for en problemfri migrasjon fra vårt gamle innkjøpssystem til CLARITY Replenish var for meg en avgjørende faktor. Prosjektet har etterpå vist at dette har gått akkurat som planlagt. Vi kan nå planmessig skape en pan-nordisk innkjøpsorganisasjon med CLARITY, sier Christian Aasheim, adm. direktør i Melbye Skandinavia.

www.logistikk-ledelse.no © 2012

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!