Jungheinrich lanserer ny smalgangs-/kombitruck

I mai er det duket for serieproduksjon av den nye "lille" smalgangs-/kombitrucken EKX 410 fra Jungheinrich som blant annet vil bli tilgjengelig med lagernavigasjon.

Med innføringen av EKX 410 er det endelig mulig for føreren av den "lille" kombitrucken å kunne benytte seg av lagernavigasjon fullt ut. Ved nyutviklingen av denne truckgenerasjonen er fokuset satt på en teknologioppgradering av transponderteknologien og lagernavigasjonen i smalgangen. Trucken kan - på lik linje med hva "storebror" EKX 513-5 15 har kunnet siden 2008 - nå kommunisere med kundespesifikke lagerstyringssystemer. Informasjonen fra lagerstyringssystemet går via logistikkgrensesnittet inn i styringsenheten til smalgangs-/kombitrucken.

Trucken mottar innsettings- og uthentingsopplysninger eller plukkoppdrag, som føreren bare trenger å bekrefte. Føreren styrer mot gangen, der varen er lagret. Inne i gangen starter den halvautomatiske navigeringen til lagerplassen. Med klarsignal fra føreren nås den ønskede reolposisjonen med optimal hastighet og minimalt energiforbruk. Erfaring viser at bruk av lagernavigasjon kan øke omløpshastigheten med inntil 25 prosent.

Klar for morgendagens utfordringer

Det moduloppbygde plattformkonseptet med en rekke justeringsmuligheter har ifølge Jungheinrich svart til forventningene i flere år. Det gjør at smalgangs-/kombitrucken er godt tilpasset aktuelle og fremtidige utfordringer. Et intelligent nettverk (Can-Bus) gir en rekke nye sikkerhetskjennetegn og gjør trucken klar for fremtidig bruk.

EKX 410 har en løftekapasitet på opptil 1.000 kilo. Trucken oppnår i dag løftehøyder på over ni meter og står for høy omløpshastighet på smalgangslageret, takket være 3-faseteknikken. Avhengig av brukstilfelle kan trucken utstyres med ulike batteripakker og dermed oppnå toppverdier i 48-voltsklassen.

Ergonomi og komfort

Under utviklingen av trucker og lagerteknikk er ergonomi og komfort alltid et av hovedfokusene. Slik står også mennesket og dermed truckføreren i sentrum når det gjelder EKX 410. Føreren har lett tilgang til førerplassen via det lave, brede innstigningstrinnet. Gjennom den svært lave gaffelbordføringen og panoramamasten får føreren svært god sikt på kjørebane og last. Det nedfellbare, justerbare og fjærede setet gir god komfort. Setet kan om ønskelig utstyres med varme og korsryggstøtte.

Et bryterløst 2-hånds betjeningskonsept gir økt komfort og sikkerhet for føreren. I sentrum av arbeidsplassen står den elektrisk justerbare rattkonsollen. Den fungerer som en sentral styrings- og informasjonsenhet. Rattkonsollen har en fargeskjerm og et folietastatur med talltaster. Via en tilgangskode kan føreren hente ned individuelt tilpassede kjøreprogrammer. De bryterløse sensorene registrerer førerens berøring og gir denne informasjonen videre til den integrerte datamaskinen. Selve kjøre- og hydraulikkbevegelsene styres med fingrene.

Som pioner innen 3-faseteknikk har Jungheinrich konsekvent videreutviklet denne teknologien de siste årene. Denne fagkunnskapen gjenspeiler seg i drivverks- og styringsteknikken, som også brukes i den nye kombistableren. Takket være siste generasjons 48-volts 3-faseteknikk står trucken for høy omløpshastighet og lavt energiforbruk. Det høye dreiemomentet sørger for effektiv akselerasjon, raskt løft og dynamiske bevegelser generelt.

Gjennom regenerativ bremsing av trucken og senking av lasten oppnår trucken "dobbel" energigjenvinning. Dette fører til betydelig lengre brukstid på bare én batterilading. I normaldrift oppnår kombistableren driftstid på inntil to skift. I tillegg har trucken lønnsomt energibruk og et genialt batteribyttesystem. Avslutningsvis kan bruken av 3-faseteknikken fremheves. Den gir reduserte vedlikeholdskostnader og lengre levetid på trucken.

www.logistikk-ledelse.no © 2012

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!