Skal bli en knallsuksess

- Den Tekniske Messen skal bli en knallsuksess. Intet mindre, sier Anita Hall, direktør i Maskingrossisternes Forening.

- Så langt har vi registrert høy entusiasme blant utstillerne på Den Tekniske Messen. Vi som arrangør skal gjøre alt vi kan for å gjøre den til en viktig møteplass, sier Anita Hall. Her sammen med Petter som ofte får være med matmor på kontoret. Foto: Henning Ivarson

Henning Ivarson

Hall kom inn som et særdeles frisk pust i MGF da hun overtok direktørstolen for to år siden. Mahogniskrivebordet har hun beholdt, men bortsett fra dette er mye av den gamle "blazerkulturen" historie. Men så fikk hun da også et klart mandat fra styret om å modernisere den ærverdige foreningen som snart fyller 100 år. Hun fikk blant annet klar beskjed om å se på alle aspektene rundt begge messene som MGF arrangerer. Årets Vei og Anlegg ble meget godt gjennomført og nå håper hun at grepene som tas rundt Den Tekniske Messen også skal gjøre den til en suksess.

Mer kompakt og intim

Etter Den Tekniske Messen i 2008 fikk MGF klare tilbakemeldinger på at utstillerne ville bort fra Norges Varemesse på Lillestrøm. Den ble oppfattet både som for kostbar i tillegg til at arrangøren ble ansett som firkantet og tidvis arrogant. De store hallene der oppe gjorde dessuten sitt til at messen virket litt ufokusert og utflytende.

Anita Hall har store forhåpninger til Telenor Arena som hun beskriver som både spennende og intim. Det kompakte utstillingsområdet vil gjøre messen effektiv for de besøkende.

Hun forventer et sted mellom 130 og 150 utstillere og vil være godt fornøyd dersom messen blir besøkt av 10.000. Det vil i så fall være litt færre enn tidligere år, men også på dette området teller kvaliteten på de som er innom langt mer enn kvantitet.

Den desidert største utstillergruppen på messen er leverandører av verkstedmaskiner og verktøy til slike. Men også andre medlemsgrupper av MGF vil være representert med sine produkter.

I år blir det ingen seminarer i regi av messearrangøren. Årsaken er bitre erfaringer fra årets Vei og Anlegg hvor MGF hadde lagt opp til en rekke foredrag, men hvor ingen møtte opp.

- Vi har derfor kastet denne ballen over til utstillerne, men vil selvfølgelig bidra med hjelp til gjennomføringen hvis de ønsker det, sier Hall. - Det som imidlertid var en suksess på Vei og Anlegg var "ungdomsdagen", og også under Den Tekniske Messen vil vi invitere skoleklasser i rekrutteringsøyemed.

Den Tekniske Messen vil holde åpent fra kl. 10 til 17 på tirsdag, onsdag og torsdag, og fra kl. 10 til 15 på fredag. Det er gratis adgang, men alle besøkende må registrere seg. For å unngå kø ved inngangen kan dette gjøres på mgf.no allerede nå. Hall forteller at de har inngått avtaler med tre hoteller som ligger rett i nærheten av Telenor Arena, og opplyser avslutningsvis at messen nås enkelt med offentlig kommunikasjon både fra Oslo og fra jernbanestasjonen på Lysaker hvor også Flytoget stopper.

www.logistikk-ledelse.no © 2012

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!