Fokus på plukkeffektivitet

- Nå er det mulig å styre våre lagerautomater direkte fra SAP, forteller Ole Sverre Spigseth, adm. direktør for Kardex-Remstar Norden. IT-systemet Kardex Drive vil bli presentert på LogiMAT 2012 som arrangeres i Stuttgart 13. til 15. mars. Her vil selskapet også demonstrere mange nyheter for mer effektivt plukk.

Kardex-Remstar mener at LogiMAT har utviklet seg til å være den aller viktigste messen for internlogistikk i Europa. Den er spesielt viktig for de tyskspråklige landene, men den besøkes i stadig større grad også av kunder fra Norden.

Med lagerautomatene fullt integrert i SAP er det slutt på begrensinger som følge av grensesnitt som for eksempel problemer med synkroniseringer, duplikater etc, opplyser Spigseth.

Kardex Drive er utviklet i SAPs eget programmeringsspråk, ABAP, og er en egen modul i SAP WM lagerstyringsprogram. Systemet styrer alle inngående og utgående transaksjoner fra Kardex-Remstars lagerautomater, det være seg heisautomater, paternostre eller horisontal karuseller. Muligheter for å generere lagertelling og plukkdokumenter direkte fra SAP er bygget inn i systemet. Dermed blir det unødvendig med opplæring i å bruke Kardex Drive.

- Med vårt nye system, forblir alle lager- og administrative data i SAP, forklarer Hallvard Bergsodden, ansvarlig for Kardex-Remstars softwaresalg i Norden. - Kardex Drive kan fullt ut integreres i alle kundens prosesser uten behov for ekstra mellomliggende software, legger han til.

Flere løsninger for effektivt plukk

På messen vil Kardex-Remstar demonstrere mange nyheter for mer effektivt plukk. Plukkvogner påmontert lesebrett er en av nyhetene. Denne løsningen muliggjør mange effektiviseringstiltak i plukkeprosessen. Det nettleserbaserte Power-Pick Global lagerstyringssystem skal med dets brukervennlige grafiske brukergrensesnitt hjelpe lagerpersonalet å bevege seg raskt og enkelt gjennom lageret. "Hands-free" plukking og innlagring samt brukervennlig brukergrensesnitt skal være andre fordeler med selskapets nye teknologi.

Kardex Remstar vil også demonstrere potensialet som ligger i å kombinere stemmestyrt plukk med lagerautomater.

- Pick-by-voice forenkler samspillet mellom plukker og system og muliggjør samtidig plukking og innlagring på forskjellige lagerenheter på lageret. Dette gir spesielt stor effekt på lagre med stor gjennomløpshastighet og mye plukk, fortsetter Bergsodden.

Kardex Kolli pakke og plukkesystem

- Et av høydepunktene på denne messen er vår lansering av Kardex Kolli pakke og plukkesystem. Systemet er spesielt designet for produsenter og distributører innen dagligvare (non-food, drikkevarer og meieriprodukter etc.). Systemet muliggjør helautomatisk avpalletering, innlagring i Megamat RS 350 paternostre og helautomatisk plukking, interntransport og palletering. Rett og slett en helautomatisk løsning fra innlagring og til utlevering, opplyser Spigseth. - Alt innrettet etter en etterspørselsdrevet lagerstrategi som optimerer alle prosesser, som for eksempel transportavstand innen lagersystemet, og sikrer best mulig effektivitet. Vårt nye system sikrer optimal "total-cost of ownership" og er spesielt egnet for høyfrekvente varer, legger han til.

www.logistikk-ledelse.no © 2012

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!