Rentpack anskaffer 300.000 plastpaller

Poolingselskapet Rentpack AS har inngått avtale med den skandinaviske delen av Schoeller Arca Systems om å anskaffe mer enn 300.000 plastpaller til pallebeholdningen som benyttes av bryggeri- og drikkevarebransjen i Norge.

Logistikksjef Stig Hellerud (t.v.) og daglig leder Morten Sundell i Rentpack AS er godt fornøyd med den nye plastpallen fra Schoeller Arca Systems, her representert ved selskapets salgssjef for Norge, Idar Storsten.

Rentpack AS er et norsk selskap som eier en beholdning med standardisert ombruksemballasje av typen plastpaller, brett, kasser og flasker til bryggeri- og drikkevarebransjen i Norge. Rentpack eies av Bryggeri- og Drikkevareforeningen, og begynte for noen år siden å se etter en halvpall med målene 800 mm x 600 mm for å oppgradere sin eksisterende pall. Pallen måtte innfri noen spesifikke krav, så som at den måtte være laget av plast, lav vekt, være godt designet, men først og fremst at den skulle tåle omfattende håndtering pakket med flere hundre kilo fylte drikkeflasker gjennom mange turer mellom produsent og butikker i Norge.

Sterkere og med bedre design

- Vi er glade for å kunne forsyne kundene våre med en ny, oppgradert pall. Den har håndtakshull, ser bedre ut, har kombinert RFID-brikke og strekkode, i tillegg til at den har friksjonsbelagt toppdekk, forteller Morten Sundell, daglig leder i Rentpack AS. - Håndtakshull gjør pallen mye lettere å håndtere manuelt. Men det viktigste er at den er sterkere enn den forrige versjonen og har en toppflate som er designet for transportpakninger i framtiden. Ettersom vi returnerer den forrige versjonen og lager nye paller av de gamle, tilbyr vi også en god miljøløsning. Vi er trygge på at pallen blir satt pris på og at de nye og innovative egenskapene den har, passer de framtidige behovene til kundene våre.

Lang erfaring

Schoeller Arca Systems har lenge levert halvpaller av plast til bryggeri- og drikkevarebransjen i Norge. Løsningen var basert på den kjente plasthalvpallen 6100 som allerede har en lang historie på det skandinaviske markedet. Selskapets FoU-avdeling tilpasset plastpallen etter kravene og behovene til Rentpack, og etter omfattende testing startet produksjonen av pallen i fjor høst. Hittil har Schoeller Arca Systems i Perstorp levert mer enn 70.000 plasthalvpaller til Rentpack, og totalmengden forventes å bli over 300.000 paller.

En plastpall er en mer effektiv gjenbrukbar lastbærer enn en trepall. Gjenbrukbar vil si at den brukes igjen og igjen, for eksempel mellom produsent og utsalgssteder som dagligvarebutikker. En plastpall samler ikke skitt og støv, og kan derfor brukes i sensitive bransjer slik som bryggeri- og drikkevarebransjen. Skulle plastpallen bli skitten, kan den lett vaskes uten at vekten av pallen endres fordi den blir våt. Lette paller betyr mindre drivstofforbruk i transport, og dermed en løsning som både er mer kostnadseffektiv og miljøvennlig enn en trepall.

Rentpacks plasthalvpall veier bare 7,3 kilo men tåler mer enn 600 kilo last. Den er også utstyrt med strekkode og RFID-brikke, noe som betyr at selskapet kan tilby kundene sine 100 prosent kontroll og sporbarhet. Den er laget av resirkulert HDPE, noe som betyr at det ikke er brukt «ny» plast. Når plasthalvpallen er klar for å kastes, kan den resirkuleres, og plastmaterialet kan brukes i nye plastprodukter.

www.logistikk-ledelse.no © 2012

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!