Stuttgart - en messe verd

Til tross for at årets LogiMAT blir den klart største i logistikkmessens historie, vil den beholde sitt rykte om en effektiv og kompakt møteplass. Rundt 1.000 utstillere fra 25 land vil fra 19. til 21. februar fylle opp 74.000 kvm på det moderne utstillingsområdet som er i direkte tilknytning til flyplassen i Stuttgart.

I fjor hadde LogiMAT drøye 29.000 besøkende, en økning på over 30 prosent i forhold til 2011. Fotos: LogiMAT

Henning Ivarson

Selv om LogiMAT er vesentlig mindre enn CeMAT i Hannover, er det likevel en internasjonal logistikkmesse med betydelig tyngde. Den arrangeres årlig, og vil for mange være spesielt interessant å besøke de årene gigantmessen i Hannover ikke arrangeres.

Med massevis av nye produkter og tjenester hevder arrangøren Euroexpo Messe-und Kongress-GmbH at LogiMAT 2013 vil fremstå som et førsteklasses utstillingsvindu på utstyrsleverandørenes innovasjons- og ytelsesevne. Rundt 1.000 utstillere fra 25 land vil fylle opp ca. 74.000 kvm på Stuttgarter Messegelände som ligger i direkte tilknytning til flyplassen.

- Årets messe blir den største i LogiMATs historie, opplyser utstillingsdirektør Peter Kazander. Han forteller at messen i løpet av de siste fem årene har fått stadig flere utstillere, i tillegg til at den gjennomsnittlige størrelsen på standen er økt med en tredel. For å få plass til årets utstillere vil man derfor i år ta i bruk en ekstra hall på 10.500 kvm. Utstillerne vil i år bli fordelt på seks haller som vender mot hverandre og som vil gi de besøkende en god oversikt.

- Til tross for ekspansjonen er det svært viktig for oss at LogiMAT forblir det effektive og kompakte som messen er kjent for å være, sier Kazander.

Innovativt og dynamisk

Materialhåndtering, lagringsteknologi og driftsutstyr vil naturligvis stå spesielt sterkt på LogiMAT 2013. Utstillerne i dette segmentet vil presentere sine produkter og tjenester i hall 1 og 3.

I hall 5 vil man finne leverandører av IT-løsninger for blant annet lagerstyring og transport, simulering og ordreplukk. Her vil man også få presentert Cloud-løsninger og mobile løsninger basert på iPads, iPhones og Android smartphones.

- IT er ryggraden i logistikkprosesser, sier Kazander. - Mange av løsningene som vises på LogiMAT skiller seg ut med sine brukervennlige konsepter kombinert med høyest mulig effektivitet.

Hall 4, 6 og 8 vil være dominert av informasjonsflyt og lagerdynamikk. Den starter i Hall 4 med merking, identifikasjon og RFID-komponenter, systemer og løsninger for effektivt å knytte eller skille varer og informasjon. I hall 6 vil man finne flere typer førerløse transportsystemer, inkludert ulike shuttleløsninger. Truckleverandørene vil være på plass i hall 6 og i hall 8 og Kazander lover flere nyheter også på dette området. Blant annet vil som tidligere meldt Jungheinrich lansere en ny førerløs truck. I tillegg har Toyota Material Handling annonsert visning av nye trucker med litium-ION-batteri som skal lanseres på markedet i løpet av året. Etter det Logistikk & Ledelse har grunn til å tro dreier seg det seg om en ny serie med BT ledetrucker.

- Alt i alt vil LogiMAT dekker hele spekteret av løsninger for dynamisk materialhåndtering på lageret, konkluderer Kazander.

Mange foredrag

I tillegg til det store utstillingsområdet byr messen også på et gratis, omfattende seminarprogram. Her vil til sammen rundt 90 ressurspersoner fra næringsliv, forskning og internasjonal handel og media ta opp aktuelle temaer innenfor intralogistikk, presentere løsninger og identifisere optimale strategier for virksomheten. Temaer som vil bli tatt opp inkluderer blant annet "Real-time location systems in logistics", "Consequences of demographic change on the logistics systems of the future", "Innovations in packaging logistics" og "Variability: supply chains in a volatile age". Alt i alt vil det bli gjennomført 24 miniseminarer som de besøkende kostnadsfritt kan delta på.

Det vil også bli avholdt fire større "live" demonstrasjoner i utstillingshallene. En av disse vil ta for seg fremtidens førerløse transportsystemer og vil være i regi av Institut für Fördertechnik und Logistik ved universitetet i Stuttgart.

Se for nærmere informasjon.www.logimat-messe.de

www.logistikk-ledelse.no © 2013

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!