Blir ny importør av Mafi og Seacom

Brubakken overtok ved nyttår Goodtech Products avdeling for interntransport. I tillegg til å overta import og salg av Mafi terminaltraktorer og ro/ro-maskiner samt Seacom transportutstyr på det norske markedet, skal Brubakken også distribuere Mafi- og Seacom-produktene på det svenske markedet.

Mafi- og Seacomproduktene benyttes blant annet på terminaler, forsyningsbaser og i tungindustrien. Arkivfoto: Goodtech Products

Henning Ivarson

Brubakken har i mange år vært distributør av terminaltraktorene til nederlandske Terberg og bygget opp dette merket til å bli markedsleder her i landet. Det er en kjent sak at Brubakken lenge har arbeidet for å få importørstatus, men nå er denne strategien gitt opp. Distributøravtalen med Terbergs skandinaviaimportør N.C. Nielsen A/S i Danmark er sagt opp og Brubakken har i stedet valgt å satse på Mafi.

- Vi oppnår med dette at terminaltraktorer og ro/ro-maskiner kjøpes direkte fra produsent i Tyskland, som gir store fordeler både økonomisk, men også i form av muligheten til å påvirke tekniske løsninger. Dette vil styrke Brubakkens konkurransesituasjon, opplyser daglig leder Trond Christensen. - Vi kommer imidlertid til fortsatt å ha et godt samarbeid med N.C. Nielsen, legger han til.

Pionér i moderne ro/ro

Mafi Transport-Systeme ble etablert i 1957 og anses som pioneren og oppfinneren av moderne ro/ro-systemer basert på rulleflak, svanehals og terminaltraktor. Mafi har vært på det norske markedet helt siden Per Krogh-Vennemo i "oppdaget" produktene på Hannovermessen i 1979. Hans selskap Almeq Norway fikk agenturet og startet først med å selge rulleflak. To år senere ble Norsk Hydro og daværende Jahre Line de første som tok i bruk Mafi terminaltraktorer her i landet. I år 2000 ble agenturet solgt til Umoe Intech men ble relativt raskt videreført av Cronus Engineering og Cronus Inpro som i 2009 skiftet navn til Goodtech Products.

Nå har altså Brubakken overtatt hele dette selskapets avdeling for interntransport. Gordon Lindseth begynte å arbeide i Almeq i 1989 og har således både en svært lang fartstid i bransjen og erfaring med Mafiproduktene. Både han og Elin Myrhaug følger med over i Brubakken og har etablert kontor på Skedsmokorset.

Lindseth har også solid erfaring med produktene til Seacom Trailer Systems som ble introdusert på det norske markedet midt på 90-tallet. Det dreier seg om rulleflak, svanehalser, industrihengere, containerchassis, bukkesett, kassetter samt en rekke spesialprodukter. Selskapet har hovedkontor i Tyskland, men produserer i Polen.

Mafi- og Seacomproduktene benyttes blant annet på terminaler, forsyningsbaser og i tungindustrien. Overtakelsen omfatter imidlertid også de øvrige agenturene som Goodtech Products hadde i sin interntransportavdeling. Det er imidlertid uvisst hva Brubakken vil gjøre med eksempelvis ledetrekkeren Master Tug som benyttes til forflytning av semitrailere og den leddede gaffeltrucken Flexi.

Tyngre satsing i Sverige

Parallelt med overtakelsen i Norge har Brubakken oppnådd enighet med Mafi og Seacom om å distribuere deres produkter også i Sverige.

- Dette er strategisk viktig for å oppnå vekst i Sverige og de fortrinn det innebærer å ha samme merkevarer i begge land, opplyser Trond Christensen.

Brubakken har allerede et par år hatt agenturet på Nissantrucker i Sverige, men foreløpig gjort lite med det. Nå ligger alt godt an til en betydelig tyngre satsing på den andre siden av kjølen.

www.logistikk-ledelse.no © 2013

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!