Går til Danmark for å finne underleverandører

Levering til avtalt tid, i den beste kvalitet og til en god pris. Det er tre av grunnene til at Komatsu KVX orienterer seg mot Nord-Jylland når bedriften skal finne underleverandører til produksjonen av deres slitedeler til gruve- og anleggssektoren world wide.

Ejvind Schiønning, konsulent i det nye danske prosjektet BusinessBroen besøker gjerne norske bedrifter for en uforpliktende samtale rundt mulighetene for et samarbeid med de danske underleverandørene. Han kan kontaktes på telefon + 45 24 29 43 91

Hos Komatsu KVX på Kvernaland på Jæren produseres det slitesterke systemer til grave- og frontskuffer til anleggsmaskiner som ofte opererer under svært tøffe arbeidsforhold i for eksempel gruver og grustak. Mineralprisene går opp og ned, og derfor er bedriften i en bransje med store aktivitetsutsving. Selskapet benytter derfor med fordel underleverandører til visse deler av produksjonen, som krever helt særlige kompetanser.

- Det er med til å holde de faste kostnadene våre nede og gir en stor fleksibilitet i forhold til å justere opp og ned på produksjonen, forteller Carsten Bo Andersen, adm. direktør i Komatsu KVX.

Høyt press på lokale underleverandører

Den høye aktiviteten i norsk olje- og gassindustri gjør at etterspørselen etter de lokale underleverandørene stiger - og det samme gjør prisen på leveransene. Samtidig faller en del av underleverandørene fra fordi ikke alle kan prestere i forhold til å arbeide med 150 mm stål som er materialekravet hos Komatsu KVX.

Carsten Bo Andersen er fra Danmark, og derfor var det naturlig for ham å orientere seg mot Nord-Jylland for å finne underleverandører som kunne leve opp til selskapets krav.

- Det er interessant å bevege seg til Nord-Jylland fordi de i kraft av en stor vindmølleindustri og en tung maritim industri, som krever høy kvalitet og store konstruksjoner, er vant til å arbeide med store og tykke dimensjoner av stål. De har en stor kapasitet og prisene er konkurransedyktige, forteller han.

BusinessBroen

Andersen kontaktet derfor det lokale næringslivskontoret Erhvervshus Nord i Frederikshavn kommune som introduserte ham for flere mulige samarbeidspartnere. Det har ført til et suksessfylt samarbeid med et par nordjyske produsenter, som nå bidrar med metallbearbeiding for Komatsu KVX.

- De lever fullstendig opp til våre krav om høy leveringspresisjon og teknisk kompetanse. Generelt har de danske bedriftene et høyt kvalitets- og dokumentasjonsnivå, hvilket lever opp til vårt behov, og samarbeidet går knirkefritt fordi vi ikke har noen språkbarrierer eller kulturelle forskjeller. Mange lar seg friste av å dra til Øst-Europa, men der vil man nettopp møte forskjeller i både språk og kultur. Dessuten er det en veldig kort transporttid med fergen til Nord-Jylland, som maksimalt gir ti timers forskjell i leveringstiden, forteller Carsten Bo Andersen.

Han oppfordrer derfor andre norske bedrifter til å se mot Danmark når de skal velge underleverandører. Det nye danske prosjektet BusinessBroen Norge-NordDanmark som Erhvervshus Nord er partner i, gir nå norske bedrifter muligheten til å høre mer om kompetansen blant de mange underleverandørene i Nord-Jylland. En prosjektansatt konsulent i et delprosjekt besøker gjerne norske bedrifter for en uforpliktende samtale rundt mulighetene for et samarbeid med de danske underleverandørene, særlig innen offshore, den maritime sektoren og metallindustrien.

www.ervervshusnord.dkwww.businessbroen.dk

--------

Komatsu KVX

KVX er Norges ledende produsent av slitedeler til gruve- og anleggssektoren over hele verden, samtidig som selskapet tilbyr en rekke produkter til andre sterkt slitasjeutsatte industrielle anvendelser.

Selskapet har oppnådd internasjonal anerkjennelse for sitt slitesterke bolt-on tannsystem for gruve- og anleggsmaskiner. De siste årene har KVX også utviklet en serie skuffer og tilbehør for gravemaskiner, hjullastere og forgravere, primært myntet på internasjonale kunder.

Historien om KVX går tilbake til 1879 og grunnleggelsen av Kvernelandkonsernet av Ole Gabriel Kverneland som bygde sin lille smie på Kvernaland. Kverneland begynte i 1970 å produsere smidde gravetenner ved å utnytte restmateriale fra plogproduksjonen. Det var allerede et etablert marked for slike tenner og mange smier som kunne produsere dem. De ble mest brukt på traktorgravere og norskproduserte Brøyt gravemaskiner

Den vendbare spissen på Kverneland plogene ga ideen til det vendbare tannsystemet som ble satt i ordinær produksjon tidlig på 80-tallet og som raskt ble det ledende tannsystemet i Norge. Suksessen ga støtet til at salg og markedsføring av slitedeler til gruve og anleggsmaskiner i 1986 ble skilt ut i et eget selskap, Kverneland Kvernex. Gjennom 1990-årene utviklet selskapet forhandlerstrukturen og økte eksportsalget.

Høsten 1997 innledet Komatsu America forhandlinger med Kverneland om et Joint Venture. Det nye selskapet, Komatsu KVX, ble etablert året etter. Komatsu hadde en 60 prosent eierandel og kjøpte resten fire år senere. Komatsu kjøpte i 2000 selskapet Hensley som produserer støpte slitedeler til gruve og anleggsmaskiner. I 2003 ble Komatsu KVX organisert som et datterselskap til Hensley.

www.logistikk-ledelse.no © 2014

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!