Optimera i gang med Visibility Analytics

Optimera, Norges ledende leverandør av byggevarer, har tatt i bruk Visibility Analytics for å kunne avdekke muligheter og å hente ut gevinster knyttet til prognostisering, innkjøp og vareforsyning gjennom forsyningskjeden.

Optimera forventer at det nye verktøyet vil gi betydelige gevinster, ikke minst fordi selskapet klarer å koble logistikk- og vareforsyningsinformasjon med sortiments- og kategoribeslutninger. Foto: Henning Ivarson

Visibility Analytics er en cloud-basert løsning som brukes av en rekke grossister og detaljister over hele verden. Den er levert av Inventory Investment AS og brukes av Optimera for analyse og rapportering av et bredt spekter temaer knyttet til styring av vareforsyning og relaterte beslutninger helt fra leverandører og ut i butikkhyllen.

- Vi har i lengre tid samarbeidet med Optimera på innkjøps- og vareforsyningsområdet. Etter hvert som Optimera har blitt en avansert aktør innen optimering av sin vareflyt, har også behovet for mer avansert, kraftfull og fleksibel analyse presset seg frem, sier Sverre Rosmo, daglig leder i Inventory Investment AS. - Med sin høyt kompetente og sentraliserte vareforsyningsfunksjon, ser vi at Optimera har spesielt gode forutsetninger for å la Visibility Analytics hjelpe selskapet til å hente ut ytterligere gevinster i sin forsyningskjede, legger han til.

Mange muligheter for nye analyser

- Visibility Analytics er en cloud-basert løsning hvor vi får muligheten til løpende å trekke på lærdommer som gjøres av verdensledende aktører hvor som helst i verden. Da vi valgte å prøve Visibility, ble vi imponert både av at systemet både var ferdig konfigurert og produserte relevante analyser og ledelsesoversikter på en mengde områder. Det neste var at vi med et håndgrep kunne lage nye analyser der og da, sier Geir Bærheim, innkjøpssjef med ansvar for vareforsyning inn til selskapets ni logistikksentre og over 100 butikker.

Han forteller at Optimera etter kort tid så at systemet ga et vell av muligheter for nye analyser.

- Vi oppdager og iverksetter nye muligheter nesten daglig. Et svært interessant område vi nå tar fatt i er mulighetene systemet gir for sortimentsanalyser og dermed langt mer informerte beslutninger innen kategoristyringsområdet. Men systemet gir også muligheter for løpende og interaktiv deling av informasjon med leverandører, transportører og andre interessenter. Fordi dette er en cloud-basert løsning, trenger vi faktisk ikke stille noen tekniske krav til våre samarbeidspartnere, hverken internt eller eksternt. Det er nytt og gir uante muligheter på veien videre, fremholder Bærheim.

Asbjørn Vennebo, administrerende direktør i Optimera, forteller om en knallhard konkurranse innenfor byggevaremarkedet.

- De fleste aktører sitter på mye informasjon, men det kan være en utfordring å sette sammen denne informasjonen slik at man klarer å utnytte mulighetene og dermed øke sin lønnsomhet, styrke sin kapitalflyt og forbedre sin konkurranseposisjon. Her har vi funnet et verktøy jeg forventer betydelige gevinster fra, ikke minst fordi vi klarer å koble logistikk- og vareforsyningsinformasjon med sortiments- og kategoribeslutninger, sier Vennebo.

------

Optimera AS er Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med 100 utsalgssteder, 1 900 ansatte og nærmere syv milliarder i omsetning. Virksomheten innbefatter Optimera Proff, Optimera Handel, Optimera Byggsystemer og kjedene Montér, Byggi og Trend. Optimera er en del av det internasjonale konsernet Saint-Gobain som har 190 000 medarbeidere i 64 land og er Europas største distributør av byggevarer.

er et av Nordens ledende miljøer innen styring og optimering av innkjøp og vareforsyning. Selskapet står bak en rekke vellykkede prosjekter innen byggevarebransjen, men også i en rekke andre bransjer, så som dagligvare, hjem-elektronikk, bok & papir, drikkevarer samt reservedeler. Selskapet samarbeider med Blue Ridge Inventory, et Atlanta-basert selskap som leverer optimeringsløsninger knyttet til vareforsyning for grossister, distributører og detaljister over hele verden.Inventory Investment AS

www.logistikk-ledelse.no © 2014

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!