Fagseminaret til ACT er gratis og dekker fagområdene merking (F-pakk, produkt, emballasje), sporing (informasjonsbærere og software som kvalitetssikrer informasjonsflyten i produksjonen og lager) og kontrolløsninger (vekter og deteksjon i kombinasjon med systemløsninger og merkemaskiner).

ACT Logimark AS har i snart 25 år levert maskiner, utstyr og løsninger for merking og datafangst til bedrifter i hele Skandinavia. Kravene til merking, sporing, datafangst og logistikkløsninger, har i løpet av disse årene blitt stadig mer komplekse for de ulike bedriftene, og det er helt nødvendig å holde seg oppdatert. Det er disse behovene og løsningene som vil bli belyst på seminaret.

Standardisert merking - lær av GS1

For at aktørene i verdikjeden skal kunne kommunisere med hverandre på en effektiv måte, kreves det at de bruker samme språk. GS1 nummerstandarder sikrer dette. Terje Menkerud (GS1 Norge), har høstet meget gode tilbakemeldinger på sitt innlegg om dette.

Emballasje - en verden full av muligheter

Emballasje og emballering er både praktisk og strategisk viktig. Ruth Solveig Nilsen fra Glomma Papp holder innlegg med tips til hvordan du kan utnytte emballasjen best.

Fra strekkoder til RFID løsninger

Sentralt i leveringsprogrammet til ACT Logimark, står bruken av ulike informasjonsbærere; både i forhold til merkingen som skal utføres og i forhold til lesing av informasjonsbærerens innhold. Fagseminaret belyser således bruken av ulike informasjonsbærere, både i forhold til merking (hardware) og programvare (software).

Macsa id

Macsa id er en av Europas største produsenter av industrielle lasere. De har utviklet lasersystemer for merking og koding siden 1990, og fokuserer på forskning og utvikling. Laserspekteret omfatter YAG og fiberlasere. Sandra Buxadé vil vise det siste innen lasermerking for emballasje, komponenter og andre produkter som krever varig merking.

RFID versus strekkode

I Stavanger har ACT i tillegg med seg Tomi Lundström fra NordicID. Han vil se på forskjellene mellom RFID og strekkoden, og gi gode eksempler på mulighetene RFID gir.

Smartere pakkeprosesser

Smartere pakkeprosesser er alltid interessant, og her har arrangøren fått med seg en av de ledende på området; Multivac. Her kan du få tips som hjelper deg med å finne optimale pakkeløsninger, tilpasset gjeldende behov og ønsker. De opererer innen mat, farmasøytisk og non-food, og tar mål av seg til å levere innovative og pålitelige løsninger.

Nærmere informasjon om ACT Logimark

Påmelding

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!