De åtte butikkene stengte som Humac er lørdag i slutten av september, og påfølgende mandag åpnet de som Eplehuset - med fullt varelager på plass. Løsningen inkluderer butikker, verksted og business-to-business-avdeling.

Konsulenter fra SAPs partner, Pearl Consulting, bisto med jobben, som inkluderte oppsett, konvertering av varelager, kunder og åpne ordrer. Eplehuset har selv stått for opplæring av ansatte i nytt system.

Imponerende

- Dette var intet mindre enn imponerende, sier Frank-Steinar Reierskog, IT-sjef i Eplehuset.

Pearl Consultings SAP-kontrakt med Eplehuset ble kjent i 2012, og siden har de implementert en malbasert forretningsløsning for de øvrige Eplehuset-butikkene i Norge. Med overtakelsen av Humac har Eplehuset totalt 20 butikker som kjører på SAPs Business All-in-One-forretningsløsninger.

- Denne operasjonen har selvsagt krevd litt, men vi var ikke i tvil om at vi skulle kunne få det til da Eplehuset kom med utfordringen. Med en kombinasjon av god teknologi fra SAP og våre dyktige konsulenter var dette mulig å gjennomføre, sier Ingemar Goksøyr, administrerende direktør i Pearl Consulting.

- Jeg er i likhet med Eplehuset imponert over jobben Pearl Consulting har gjort, sier norgessjef i SAP, Per Haakon Lomsdalen.

- Vi er avhengige av nøkkelpartnere som Pearl Consulting for å implementere våre forretningsløsninger hos norske kunder, og dette er et godt eksempel på at SAPs løsninger fungerer godt for små og mellomstore virksomheter. Digitale og mobile løsninger gir stadig flere muligheter for nyskaping og bedre kundeoppfølging for handelsnæringen, legger han til.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!