Prisgrossistene i Stormberg tar med trofeene for Årets Cross Border og Folkets nettfavoritt tilbake til Kristiansand. - Kundene våre løfter oss frem, kvitterte Hege Nilsen Ekberg og Eirek Gullvåg. Foto: Birger Morken © Posten Norge AS

Grunerløkka-baserte Dapper ble Årets Nykommer. Johan Brox, Erlend Simensen og Andreas Doppelmayr viser stolt frem trofeet. Foto: Birger Morken © Posten Norge AS

Den uavhengige seksmannsjuryen som består av fageksperter innen web, sosiale medier, kommunikasjon og e-handel har kåret Enklere Liv til Årets nettbutikk.

- Enklere Liv har befestet sin posisjon som en nytenkende og engasjerende nettbutikk gjennom flere år. Denne nettbutikken lever virkelig opp til navnet, og bidrar til en enklere hverdag for sine kunder, sier E-handelsdirektør Gunnar Henriksen i Posten og Bring.

Utnytter mulighetene

Juryen har vektlagt at Enklere liv utmerker seg med bruk av nettets mange muligheter på en veldig bra måte for å gi kundene sine en bedre kjøpsopplevelse. Gode og egenkomponerte beskrivelser av et litt uvanlig og innovativt produktspekter samt god bildebruk er derfor sentralt.

- Enklere liv satser stort på utvikling av nye og nyttige varer innen en rekke kategorier, som de gjerne markedsfører på utradisjonelle måter, sier Henriksen.

Glade vinnere

Enklere Liv har et bredt produktsortiment, med 35 butikker i Norge og Sverige i tillegg til nettbutikken. Her kan kunden prøve ut mange av produktene. Dette er tiende gang Årets nettbutikk kåres av Posten og Bring og Enklere liv har vært finalist tidligere.

- Endelig vant vi! Dette har vi fightet lenge for og må innrømme at vi er stolte og glade over å vinne denne prisen, sa nettbutikksjef, Kristian Sveholm

Prisgrossisten fra sør

Stadig flere nettbutikker satser utenfor Norge fordi netthandelen er grenseløs. Årets Cross Border pris går til en norsk nettbutikk som har etablert seg i ett eller flere andre europeiske land.

- Mange utenlandske butikker etablerer seg i Norge, men det er dessverre få norske som satser ute. Vi i Posten og Bring ønsker å oppmuntre dette ved å dele ut en Cross Border pris, sier Henriksen.

Stormberg ble Årets nettbutikk i 2010 og 2013, og vinner i år prisen som Årets Cross Border for sin satsing i Sverige, Finland, USA og store deler av EU.

Nytenkende på Løkka

Årets Nykommer er Grünerløkka-baserte Dapper, en original nettbutikk som først og fremst tilbyr klassiske sykler og sykkelutstyr, men også barberutstyr og klær. Nettbutikken kjennetegnes av kvalitet og god stil for den bevisste kunden.

Vinnerne av Årets Nettbutikk og Årets Cross Border vil også bli påmeldt til neste års Global Ecommerce Awards, som vil gå av stabelen i Barcelona, Spania, våren 2015.

Folkets nettfavoritt

For andre år på rad har det norske folk kunnet stemme på sin norske favorittbutikk på nett, Folkets Nettfavoritt. Alle de norske nettbutikkene som fikk en stemme har dannet grunnlaget for de øvrige netthandelsprisene. I år var det rekordhøye 55 000 stemmer fordelt på 1300 nettbutikker.

Tidligere i år ble Stormberg kåret til Folkets Nettfavoritt. Prisgrossisten fra Kristiansand mottok også denne utmerkelsen under LOAD.14 torsdag 18. september.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!