- Nye eiere som representerer relevant kompetanse gjør at vi i en tid hvor det skjer veldig mye spennende i det norske ERP-markedet står enda sterkere, sier Ole Morten Settevik, adm. direktør i Advania Norge.

AdvInvest består av solide nordiske investorer med erfaring fra internasjonal IT-bransje. Thomas Ivarson, grunnlegger av AdvInvest blir ny styreleder i Advania-konsernet

- Advania er et solid skandinavisk IT-selskap som har prestert meget godt. Når selskap gjør det bedre enn konkurrentene blir de lagt merke til, og det var slik Advania dukket opp på vår radar. Vi ser en rekke muligheter for vekst, både i de nordiske landene og internasjonalt. Vårt mål er å være en seriøs leverandør av IT-tjenester i Norden. Vi vil styrke selskapet og gjøre hva vi kan for å bistå Advania med å oppfylle sitt oppdrag; å skape verdier for sine kunder gjennom smart bruk av IT, sier han.

Optimistisk konsernsjef

Konsernsjef for Advania, Gestur G. Gestsson sier han er optimistisk for fremtiden.

- Denne gruppen av investorer kan vise til resultater og har mye erfaring med å drive internasjonale IT-selskaper samt styrearbeid fra flere internasjonale virksomheter. Oppkjøpet styrker Advanias operasjonelle muskler på lang sikt og muliggjør vekst, spesielt i det nordiske markedet, sier Gestsson.

Befester posisjonen i Norge

For Advania Norge betyr oppkjøpet økt mulighet for vekst.

- Dette er en god nyhet for kunder og ansatte. Med AdvInvest får vi en ny eier med finansiell ryggrad og industriell erfaring. Advanias egenkapital vil styrkes og gi mulighet for strategiske grep. Samtidig representerer nye eiere en industriell kapabilitet som er spennende for oss, uttaler adm. direktør i Advania Norge, Ole Morten Settevik.

Advania Norge har gjennom de siste 18 månedene vært gjennom en restrukturering og har befestet sin posisjon ved å vinne store kundeprosjekter sammen med Microsoft. Selskapet har som målsetting å være ledende leverandør i det norske markedet på forretningssystemer basert på Microsoft Dynamics AX.

- Nye eiere som representerer relevant kompetanse gjør at vi i en tid hvor det skjer veldig mye spennende i det norske ERP-markedet står enda sterkere, sier Settevik.

Nøkkeltall for oppkjøpet:

  • Nye investorer innehar 58,5 prosent av aksjekapitalen i Advania
  • Islands Enterprise Investment Fund har i overkant av 30 prosent av egenkapitalen
  • Egenkapitalen er økt med 22,5 prosent i Advania
  • AdvInvest betalte 4,4 islandske kroner per aksje
  • Advanias eiere vil børsnotere selskapet både på Island og på Stockholmsbørsen
Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!