Stor fusjon:

Damgaard ASA og Navision Software Norge er gått sammen

Programvareleverandørene Damgaard ASA og Navision Software Norge er slått sammen, og det nye selskapet Navision Norge ASA blir den klart ledende leverandøren av økonomisystemer til små og mellomstore bedrifter.

Damgaard ASA var et heleid datterselskap av det børsnoterte danske selskapet Navision A/S. 1. november i fjor fusjonerte Damgaard ASA med Navision Software AS som var eiet av de norske gründerne. Etter fusjonen i Norge ble aktivitetene i Navision Software Norge overdratt til det norske datterselskapet.

Navision Norge ASA blir et heleid datterselskap av Navisionkonsernet, og dermed er fjorårets fusjon mellom Damgaard AS og Navision Software a/s i Danmark også fullført i Norge.

- Sammenslåingen sikrer oss en sterkere plattform og klar profil på det norske markedet. Dette er et offensivt tiltak og naturlig ledd i Navisions mål om å bli den ledende globale leverandør av integrerte virksomhetsløsninger gjennom lokal tilstedeværelse, lokale produkter og lokal kunnskap, sier Preben Damgaard, president & CEO i Navision a/s i Danmark.

Tommy Ødegaard, tidligere daglig leder i Damgaard ASA, får samme funksjon i det nye selskapet som vil ha om lag 25 ansatte og en årlig omsetning på ca 70 millioner kroner. Alle i Navision Software Norge har fått tilbud om å fortsette i det nye selskapet som overtar lokalene til Damgaard på Skøyen i Oslo.

Ødegaard presiserer at hele produktporteføljen vil bli videreført i det nye selskapet; Axapta og tidligere Concorde XAL fra Damgaard, Financials og Attain fra Navision Software Norge. Sammenslåingen betyr at selskapets samlede produktportefølje vil bli markedsført under navnene Navision Axapta, Navision Financials/Navision Attain og Navision XAL. Både Axapta og Attain flytter seg oppover i markedet. Axapta vokste med 98 prosent i fjor og utviklingen for Attain er positiv.

Samlet har de to selskapene ca. 1.700 bedrifter som kunder i Norge. Begge selskaper selger sine produkter igjennom ca 50 autoriserte forhandlere over hele landet med ca. 1.000 konsulenter.

Verdens 10. største

Navisionkonsernet er i følge analyseselskapet Gartner Group verdens tiende største leverandør av økonomisystemer og den femte største i Europa. Konsernet er en global aktør og representert i 29 land gjennom lokale Navisionselskaper og i ytterligere 94 land med forhandlere.

Totalt har Navision mer enn 130.000 kunder i 120 land.

Det nye selskapet blir blant de ti største i det norske markedet for integrerte virksomhetssystemer. Begge fusjonspartnerne er lønnsomme og beholdt sine marginer også i 2000 som var et vanskelig år for bransjen. Sammenlagt var de blant de fire leverandørene som tjente mest i Norge i fjor, målt i absolutte kroner. Også som konsern kan Navision vise til vekst og gode resultater, med et nettoresultat på 158 millioner danske kroner av en omsetning på nesten 1,5 milliarder for regnskapsåret 2000/2001 (avvikende regnskapsår).

- SMB-markedet er relativt friskt og vi venter at etterspørselen etter økonomisystemer holder seg på samme nivå som for år 2000 eller vokser svakt. Vår ambisjon er å bli markedsleder i Norge i SMB-markedet målt i salg av lisenser. Mange sliter med fragmenterte systemer med flere databaser. Denne strukturen er ineffektiv og vanskeliggjør kommunikasjon på tvers av avdelingene, sier Ødegaard, som legger til at de etter lanseringen av en lønnsmodul for økonomisystemet Axapta, også merker økt etterspørsel fra kunder med behov for lønns- og personalsystemer, opplyser Tommy Ødegaard.

www.logistikk-ledelse.no© 2002

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!