iAnywhere Solutions:

Sybase satser for fullt på mobile løsninger

iAnywhere Solutions, et datterselskap av Sybase Inc., satser for fullt på mobile løsninger i det nordiske markedet. I løpet av ett år har selskapet posisjonert seg som en sentral mobil aktør. - Vi har et trettitalls store kunder med på laget, sier nordisk salgsansvarlig Tron Syversen.

Trond Schieldrop Göteborg

I et meget turbulent mobilmarked har iAnywhere gått mot strømmen, og Sybase har klokketro på sin satsning på mobile forretningsmessige løsninger.

- Tidligere har vi gjennomført en markedsundersøkelse hos de 120 største bedriftene i Norge. Av disse var det 64 prosent som hadde planlagt å gå til innkjøp av en mobil løsning for å bedre egen konkurransekraft.

Men det var et fåtall som hadde en definert strategi for hvordan de skulle flytte deler av sin forretningsvirksomhet ut på håndholdte enheter, opplyser Syversen.

Voksende markedspotensial

Markedspotensialet for mobile løsninger er voksende. IDC (International Data Corporation) mener det mobile mellomvaremarkedet vil oppleve en sterk vekst i årene som kommer. Markedet utgjorde 227 millioner dollar i 2001 og IDC anslår at markedet vokser til 1,7 milliarder dollar i 2006.

- Vi har kommet inn i en mer moden fase, samtidig registrerer vi at flere bedrifter tar dette med mobile bedriftskritiske løsninger mer på alvor, bekrefter Syversen, som opplyser at de har i dag over 60% prosent av det mobile databasemarkedet på verdensbasis.

- Dette er en meget høy prosentandel som vi akter å forsvare, i et sterkt konkurranseutsatt marked, fortsetter han.

Samarbeid med transportbransjen

Sybase har i samarbeid med en rekke nordiske transportører utviklet en transportløsning som fokuserer på kostnadsreduksjon og flåtestyring. Et av selskapene som har tatt i bruk løsningen er det finske transportselskapet Isotalo Oy. Adm. direktør Aarni Isotalo sier at Sybases erfaring innen transport- og logistikksystemer har vært til stor nytte for selskapet.

- Med innføringen av flåtestyringssystemet ISMO har vi nå samlet alle transportopplysninger i en felles database, sier han.

Sybase har også utviklet en rekke andre mobile løsninger retter mot transportbransjen.

- Dette er løsninger som er skreddersydd i henhold til kundens behov. Løsningene spenner fra rutestyring til planlegging av utkjøringslister og dagens gjøremål for sjåfører. Felles for alle løsningene er at kunden får en moderne mobil plattform som gir enda bedre effektivitet og produktivitet, påstår Syversen, og legger til at de har innledet et nordisk samarbeid med partnere som TietoEnator og Cappit for styrke sin posisjon innen transport og logistikk.

- De er spesialister på forretnings- og applikasjonsutvikling på mobile enheter, samt implementering som berører hele virksomheten. Data skal fanges, bearbeides og presenteres som nyttig informasjon. Sammen med vår teknologiske spisskompetanse utfyller vi hverandre. I tillegg til våre mobile løsninger i transportbransjen, har vi også utviklet løsninger spesielt rettet mot service- og salgsorganisasjoner, avslutter han.

www.logistikk-ledelse.no© 2002

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!