Oracle AppsWorld:

Inntrykk fra en av Europas største applikasjonskonferanser

Nylig ble Oracle's årlige AppsWorld konferanse for brukere, kunder, samarbeidspartnere og presse avholdt i Amsterdam, hvor også Logistikk & Ledelse var invitert. Dette er en av Europas største applikasjonskonferanser og et viktig møtested for den som ønsker en oppdatering på hva som tilbys fra verdens ledende leverandør. Ikke minst for beslutningstakere som vurderer nye forretningskritiske systemer. Av inntrykkene må spesielt fremheves at Oracle med E-Business Suite kan tilby et totalintegrert system med bare én database og en teknologi som er skreddersydd for ASP og internett.

Tor Otto Fougner Amsterdam

Larry Ellison, Chairman and Chief Excutive Officer Oracle Corporation

Løsninger for å lagre og håndtere store datamengder har sammen med teknologi betydd mye for dagens edb-utbredelse. På 70- og 80-tallet var Sperry Univac og IBM ledende i utviklingen av HW/SW og relasjonsdatabaser. Da Larry Ellison med et par venner i 1977 etablerte det som senere er kjent som Oracle, var det få som tok dette på alvor. Det er derfor utrolig imponerende å se utviklingen frem til i dag, hvor Oracle omsetter for nærmere 11 milliarder dollar i 145 land og har 43.000 ansatte. Imponerende også å se at Larry Ellison fortsatt er lederen og fremstår som en av databransjens største visjonær.

 

AppsWorld Europe

Oracle´s AppsWorld konferanse ble i år avholdt i Amsterdam med ca. 5000 deltagere, hvorav 120 fra Norge.

Logistikk & Ledelse var invitert av Oracle Norge og ble meget godt ivaretatt av en alltid tilstedeværende og imøtekommende markedssjef Ketil Grøttum. Vi var for øvrig i godt selskap med 150 andre inviterte pressemedarbeidere.

Konferansen består av «keynotes speakers», parallelle sesjoner med faglig fordypning og en stor utstilling hvor både Oracle og 130 samarbeidspartnere presenterer siste nytt. AppsWorld er en Europas største applikasjonskonferanser og derfor et viktig treffpunkt for å bli oppdatert på IT-utviklingen, få visjoner for fremtiden og knytte kontakter på mange områder. Det blir lagt stor vekt på den sosiale siden, ikke minst for norske deltagere, hvor de norsketablerte samarbeidspartnerne Sun, EMC, NSA og HP sammen med Oracle Norge bisto på hver sin måte. Den tradisjonelle norske middagen på indonesisk restaurant var en kulinarisk opplevelse, men mest imponerende var «AppsWorld Appreciation Event», hvor deltagerne var invitert til bespisning og show i en nedlagt togfabrikk, hvor dimensjonene fikk tankene til OL-avslutningen på Lillehammer!

Keynotes speakers

Når en rekke av Oracle´s toppledere holder foredrag for sine kunder og brukere blir det fort mye selvskryt, men selv etter «god filtrering» må man la seg imponere av hvilken betydning Oracle´s produkter har for private og offentlige virksomheter verden rundt.

Bill Emmot fra The Economist tok utgangspunkt i hvordan verdensbildet for business og politikk ble endret den 11. september og understreket betydningen av å kunne takle raske endringer, bl.a. gjennom bruken av IT-teknologi. For fremtiden var han optimist, og med USA som verdens leder spådde han en positiv og lønnsom fremtid.

Størst interesse var det selvfølgelig til Larry Ellisons foredrag. Med sitt karismatiske vesen og omgitt av livvakter, var spenningen til å ta og føle på da han entret podiet i den fullsatte salen.

Både Ellison og flere av de andre foredragsholderne la stor vekt på at Oracle's nye løsninger fører til en dramatisk endring av forholdet pris/ytelse og brukte følgende argumenter:

På foredragene som omhandlet faglig fordypning var interessen naturlig nok mye rettet mot Oracle's brukere, hvor følgende tema trakk flest tilhørere:

Konkurransesituasjonen

Mange av deltagerne på AppsWorld er beslutningstagere som vurderer bytte av IT-løsninger. Konferansen er derfor viktig for Oracle´s markedsføring og for å vise siste nytt og hvor de står i forhold til konkurrenter. Spesielt Larry Ellison er kjent for å omtale egne fortrinn mot konkurrenter som SAP, PeopleSoft m.fl. i klartekst. Han fortalte at Oracle i 1995 gjorde et strategisk valg ved å gå fra tegnbaserte løsninger direkte til Web-baserte uten å gå veien om Windows-teknologi som de fleste andre. Dette har gitt Oracle unike fordeler:

Dyktige foredragsholdere kan selvfølgelig formidle egne fortrinn på en overbevisende måte, men når løsningene samtidig vises «live» på storskjerm og man etterpå kan gå på utstillingen og teste løsningene, er det klart at Oracle er i verdenstoppen som applikasjonsleverandør.

Mange hevder at Oracle bare er for de store, men med den nye teknologien for PC/kluster, iLerning, ASP og ny prisstrategi, er dette endret. I Norge kjører for eksempel 35 % av kundene Oracle via ASP eller har outsourcede løsninger. På denne bakgrunn vil vi anbefale alle, også SMB-bedrifter som vurderer bytte av OLFI/MPS/ERP-systemer, å ta Oracle E-Business Suite med i sin vurdering.

I neste nummer skal vi gå nærmere inn på systemet og beskrive noen av de nye løsningene som ble presentert på konferansen.

www.logistikk-ledelse.no© 2002

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!