RFID-pilot:

Nyttig samarbeid mellom Microsoft og Kims

Microsoft Business Solutions gjennomførte for et drøyt halvt år siden et pilotprosjekt hos den danske snacksprodusenten Kims. Prosjektet omfattet blant annet RFID-merking av varer, og endte med at Kims fikk en topp moderne løsning som har gitt flere konkrete forbedringer. Microsoft vil på sin side benytte de gode erfaringene ved utviklingen av fremtidige ERP-produkter.

Bjørn Vegard Martini

Som et ledd i Microsoft sin strategi om å gjøre RFID-teknologi tilgjengelig for SMB-bedrifter startet et pilotprosjekt for å implementere RFID-merking hos snacksprodusenten Kims i Danmark. Med dette ønsket Microsoft å annonsere at de ønsker å spille en viktig rolle for å gjøre RFID-teknologi tigjengelig og integrert med Microsofts ERP-systemer Axapta, Navision og Great Plains. I dag er prisen per brikke for høy, men Microsoft forventer at prisen vil synke drastisk når store kjeder som Wal-Mart krever slik merking fra alle leverandører 1. januar 2006.

Hvorfor RFID?

Microsoft Business Solution har gjort en omfattende studie av 85 SMB bedrifter for å kartlegge hvilke problemer de ønsker en bedre løsning på. Noen av de viktigste punktene var:

Microsoft har gjennom pilotprosjektet klart å gi kunden en bedre oversikt og kvalitet på data ved å ta i bruk RFID-merking og noen nye produkter. Microsoft tror at RFID-merking av varer vil akselerere i årene som kommer, mye på bakgrunn av de store aktørene som driver dette fremover.

RFID vs strekkoder

På mange områder er RFID-merking overlegen kontra dagens strekkoder. Microsoft forventer at på sikt vil RFID i stor grad overta for strekkoder men strekkode vil bestå som en backupløsning og i de tilfeller det ikke er lønnsomt med RFID brikker.

Erfaringer fra prosjektet

Kimsprosjektet ble gjennomført over en periode på 3 måneder, og kun 2 måneder tidligere hadde Kims tatt i bruk Microsoft Axapta. I løpet av prosjektperioden ble følgende utført:

Det Kims bruker nå er en topp moderne løsning basert på produkter fra Microsoft som har gitt Kims konkrete forbedringer.

Hva skjer videre?

Microsoft ønsker å nyttiggjøre seg den erfaring vi har fått med dette prosjektet. Kimsprosjektet har gitt mange nyttige innspill og ideer som kommer til å bli implementert i våre ERP-produkter. Programvaren som ble utviklet til RFID planlegges å gjøres tilgjengelig til både Navision og Axapta i løpet av 2005/2006. Microsoft ønsker å tilby denne programvaren til sine kunder som en enkel «plug and play» løsning til en lav pris.

----------

Artikkelforfatter Bjørn Vegard Martini   arbeider som Product Solution Marketing Manager i Microsoft Norge ASbjornvm@microsoft.comwww.microsoft.no

www.logistikk-ledelse.no© 2004

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!