Unitech Systems:

Innleder nært samarbeid med Transportnett

Som følge av et inngått strategisk partnerskap mellom Unitech Systems AS og Transportnett AS kan Unitech Systems nå tilby samtlige kommunikasjonsløsninger fra Transportnett under sitt eget navn.

Gjennom avtalen kan Unitech Systems tilby moderne løsninger for web-basert transportbestilling, track & trace, elektronisk signatur POD og kommunikasjon til håndterminaler for sine kunder. Alt med standard protokoller og filformater som http-, ftp-, xml- og edifact-standarden.

- I tillegg vil vi kunne koble samtlige brukere av Unitrans sammen i et nettverk hvor utveksling av ordreinformasjon, track og trace samt POD fritt kan flytte mellom de enkelte aktørene som samlaster eller samarbeider på annen måtte, opplyser adm. dir. Bjørn Torjussen i Unitech Systems.

- For Transportnett er dette en anerkjennelse av riktig produkt og tjeneste til riktig tid, samt det faktum at vår langsiktige strategi har vært riktig. Vi har brukt 4 år på å utvikle en kraftig uavhengig og frittstående meldingsutveksler (TransportDirect) på Internett som kan benyttes av alle partnere i et forretningsmessig samarbeid innen transport og logistikk. Det vil også si at vi opererer som en tiltrodd tredjepart innen meldingsutveksling, sier daglig leder Jan Ole Hansen i Transportnett.

Han legger til at dette er en tjeneste som flere og flere aktører i transportsektoren nå ønsker å benytte i daglig drift, da det betyr vesentlige besparelser og effektivisering i de administrative prosessene, hvor man går fra papir til elektroniske formater.

- I tillegg har vi også etablert et frittstående konsept for utveksling av meldinger mot håndterminaler (TransportMobil) som kan benyttes helt uavhengig av administrative systemer. Det viktigste momentet er nok at løsningene/tjenestene er ferdigutviklede og dermed kan kunden kjøpe en standardløsning - noe som er viktig for å holde kostnader under kontroll, avslutter Hansen.

Unitech Systems AS er ledende leverandør av programvare innenfor transport- og avfallsbehandling i Norge med erfaring fra nærmere 500 installasjoner over hele Norge. Selskapet har i de siste årene hatt en tilgang på ca. 40 - 45 nye kunder hvert år innenfor bransjen..www.unitechsys.no

Transportnett AS er et utviklingsselskap med fokus på kommunikasjon mellom partnere innen transportsektoren med over 40 installasjoner.www.transportnett.as

www.logistikk-ledelse.no© 2004

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!