MultiPlus Solutions:

Gjør det skarpt med sterk logistikk

ERP-suiten MultiPlus vinner stadig nye entusiastiske brukere. Løsningens sterke logistikkstyring og prosjektkontroll har vært drivkraften bak et veritabelt kontraktrush i vår, og MultiPlus Solutions kan notere sin høyeste halvårsomsetning noensinne.

I sitt tyvende år i Norge opplever programvarehuset MultiPlus Solutions AS sterk etterspørsel og et stort antall nye kontrakter og oppgraderinger. Antall nye kontrakter og oppgraderinger har faktisk aldri vært høyere.

- Samlet verdi på nye løsninger og oppgraderinger i første halvår beløper seg til over 15 millioner kroner, forteller adm. direktør Jon Dissen i MultiPlus Solutions.

Nye kunder

Blant nye kunder finner vi HMR Group på Vestlandet, et konsern som leverer løsninger og tjenester til prosessindustrien. En avgjørende faktor for HMR Group var MultiPlus´ gode dokumenthåndteringsløsning samt økonomi- og prosjektmodulene, som vil bli brukt i de enkelte bedriftene i virksomheten.

Verftene Blaalid AS og Flekkefjord Slipp & Maskinfabrikk AS er begge nye på bransjeløsningen MultiPlus Shipyard Solution - en løsning som kombinerer kraftig logistikk-kontroll med robust prosjektstyring. Fra tidligere av er Kleven Maritime Gruppen, Fjellstrand, Ulstein Verft, Fosen Mek. Verksteder og Landskronavarvet brukere av denne.

- Både de nye kontraktene og tilbakemeldinger fra andre kunder gir oss en betydelig trygghet for at vi er på riktig vei med MultiPlus. Vi har investert mye i å utvikle MultiPlus til å være fullstendig plattform- og databaseuavhengig, og vårt kontinuerlige fokus på å forbedre systemet er kanskje en av de viktigste grunnene til vår suksess, sier Dissen.

Sterk logistikkstyring

ERP-løsningen MultiPlus har lenge vært en foretrukket løsning innen bransjer som er avhengig av sterk logistikkstyring og prosjektkontroll - som serie- og ordreproduserende industri, samt olje, offshore og verftsindustrien. Vårens kontraktsrush forsterker ytterligere dette bildet.

MultiPlus Solutions´ kundeliste innen disse feltene er imponerende: Stelton, Atlet, Flexit, Rolls-Royce Marine, Kværner Oilfield Products, Kværner Process Systems, Hitec Framnæs, Frank Mohn Fusa, Framnæs Installasjon, Frank Mohn Flatøy, Molde Produksjonssenter, UMOE Schat-Harding og Ulstein Verft - blant mange, mange andre. Og nå kan altså selskapet legge ytterligere navn til sin lange referanseliste.

Oppgraderer og utvider

Også oppgraderinger utgjør en betydelig del av ordrene i første halvår. Color Line, Elko, Frank Mohn Services, Fjellstrand, Bombardier og Hitec Framnæs er blant de som har oppgradert i løpet av første halvår.

- Nylig inngikk også O. Mustad & Søn AS avtale om både oppgradering og utvidelse av løsningen. Mustad Longline AS utvider til komplett MultiPlus-løsning inkludert Økonomimodulen. Samtidig inkluderer Mustad Næringspark MultiPlus som en del av servicetilbudet til sine leietakere, sier Dissen. - Oppgraderingskontrakter vinnes som oftest i full konkurranse med andre ERP-leverandører, og representerer fornyet bekreftelse på at vi treffer godt i markedet, legger han til.

Internasjonale muligheter

Men selv om MultiPlus gjør det skarpt, hviler selskapet ikke på sine laurbær. Foruten deltakelse på Den Tekniske Messen på Lillestrøm, reiser MultiPlus Solutions´ representanter i år verden rundt for å vise frem løsningen. I juni bragte det dem for eksempel til den store Shiport China 2004-messen i Nord-Kina. Messen har imponerende 23.000 besøkende, hvorav 80 prosent sies å være beslutningstakere fra kinesisk verfts, marineteknologi- og transportindustri.

- Det var et spennende møte med en annerledes forretningskultur, men selv om språk og kultur er annerledes, er utfordringene for kinesisk verftsindustri de samme som i Norge - noe som gir gode muligheter for innpass i det gryende kinesiske markedet, forteller Dissen.

Og ikke før har MultiPlus Solutions forlatt Den Tekniske Messen så drar de til den store SMM-messen i Hamburg. Med mer enn 1.400 utstillere og 40.000 besøkende er SMM den ledende internasjonale messen for skipsbygging, maskineri og marineteknologi - og en spennende mulighet for MultiPlus.

- Vi har allerede et godt fotfeste utenfor Norge og Skandinavia, med installasjoner for internasjonale kunder som Rolls-Royce Marine, og deltakelse på messer som Shiport og SMM er viktig for oss for å befeste og utvide vår internasjonale stilling, sier Dissen.

www.multiplus.as 

www.logistikk-ledelse.no© 2004

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!