Telenor vant storkontrakt:

Skal digitalisere St. Olavs hospital

I sterk konkurranse med Ementor og Siemens har styret i Helsebygg Midt-Norge innstilt Telenor til å få storoppdraget med å digitalisere det nye sykehuset i Trondheim. Kontraktsverdien er ca. 335 millioner kroner.

Ifølge Helsebyggs administrerende direktør Johan Arnt Vatnan har konkurransen vært tett mellom tre meget godt kvalifiserte tilbydere.

Den omfattende kontrakten innebærer totalansvar for informasjons- og kommunikasjonsteknologi til sykehusets første byggefase som avsluttes i 2006. Denne utbyggingen består av to store pasientbygg, laboratoriesenter, pasienthotell og teknisk infrastruktur. Kontrakten har dessuten opsjon for tilsvarende utstyr i byggefase 2 som går fra 2006 fram til ca. 2012.

IKT-leveransen omfatter blant annet kabling, nettverkselektronikk, trådløse nett og avanserte telefonløsninger. Den inneholder også pasientterminaler, bærbare data- og teleenheter, pasientsignalanlegg, TV, PC-er og audiovisuelt utstyr. Oppdraget stiller derfor store krav til teknisk løsning og integrering. Dette er i mindre grad en ren «datakontrakt».

Kontrakten er tildelt etter prinsippet «økonomisk mest fordelaktig». Både anskaffelseskostnader og sykehusets framtidige kostnader for drift og vedlikehold har vært vesentlig for å kåre vinneren av kontrakten. Tilbyders plan for gjennomføring har også vært viktige kriterier, sammen med kapasitet og erfaring.

I opptil åtte år vil Telenor også få mulighet til å stå for driften av leveransen. Kontrakten åpner dessuten for oppdrag med IKT-systemer i resten av Helse Midt-Norge.

Fremtidens sykehus

- Vi gleder oss til å være med og skape framtidas sykehus til nytte for pasienter og ansatte, sier konserndirektør Morten Karlsen Sørby i Telenor.

- Helsebyggs beslutning om å velge oss som totalleverandør, viser at våre IT-løsninger kombinerer teknologi og mennesker på en måte som gir konkurransefortrinn for våre kunder, legger han til.

Det nye universitetssykehuset tar mål av seg til å bli Norges mest avanserte innen informasjonsteknologi. Det skal for eksempel utvikles trådløst utstyr slik at leger og sykepleiere alltid har tilgang til pasientjournaler uansett hvor de befinner seg i sykehuset.

- Telenors visjon «ideer som forenkler» skal realiseres ved St. Olavs Hospital. Mange av de løsningene sykehuset venter på, er allerede tatt i bruk ved Telenors hovedkontor og regionkontorer. Her har våre medarbeidere allerede en trådløs hverdag med nødvendig teknologi på arbeidsplassen, fra hjemmekontor, eller på reise, sier Morten Karlsen Sørby.

Telenor har valgt Hewlett-Packard Norge som partner i prosjektet.

- Vi er svært stolte av å bli valgt som partner i dette prosjektet, og vi er ydmyke i forhold til oppgaven. Telenor og HP har tidligere hatt suksess blant annet med den nye IT-infrastrukturen på Fornebu. Sammen har vi mye nyttig kompetanse og god ballast til å gjennomføre store prosjekter, sier Frode Haugli, administrerende direktør i HP Norge.

I tillegg til samarbeidet med HP, har Telenor styrket sin prosjektorganisasjon med erfarne underleverandører, flere med tilhold i Trondheimsområdet. Disse er: Accenture, ConsultIT, Best Teleprodukter, Cardiac, Max Manus, Bravida Geomatikk, Cisco Systems, YIT Building Systems og Bravida Nord.

 www.helsebygg.no

www.logistikk-ledelse.no© 2004

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!