Diplom-Is:

Alltid fulle iskrembokser med mobil kommunikasjon

Skandinavias største iskremprodusent, Diplom-IS satser på nye mobile løsninger for å møte kundenes krav til forbedret service og effektivitet.

Selskapet har investert i en ny mobil dataløsning for sine selgere, salgssjåfører og distribusjonsbiler i Norge. Hele prosessen fra bestilling til levering til distributører og forhandlere støttes av den mobile løsningen. Mindre unødig administrasjon gir bedre logistikk og større lønnsomhet for selskapet. Enklere ordrehåndtering og sikrere leveranser gjør at iskremboksene i butikkene alltid er velfylte.

Den nye mobile dataløsningen omfatter for tiden omtrent 200 brukere fordelt på 40 selgere, 40 salgssjåfører og 100 distribusjonsbiler.

- I dag er det umulig for oss å leve uten mobile løsninger med tanke på det høye servicenivået vi ønsker å tilby våre kunder. Vi har benyttet mobile løsninger siden 1983 og vet nøyaktig hva det innbærer. Teknikken har utviklet seg kraftig de siste årene, slik at den investeringen vi nå har gjort er nødvendig for å møte kundenes krav, sier Jon Sandberg, IT-ansvarlig hos Diplom-IS.

Etter den fremgangsrike introduksjonen i Norge, er det nå også planer om å begynne å bruke det samme systemet i Danmark og Sverige.

Alt i en koffert

Alle medarbeiderne hos Diplom-IS blir utstyrt med en koffert, som inneholder en hånddatamaskin (PDA fra Symbol med WLAN), skanner (Symbol PPT 8846 med MS Pocket PC 2003 OS), mobil skriver (Zebra 420 med WLAN) og et GSM/GPRS modem fra Siemens. Kofferten lades via sigarettenneren i bilen.

Hånddatamaskinen er utstyrt med standardapplikasjonen Smart Sale for selgere og Smart Route for distributører. Disse er utviklet med Microsoft NET arkitektur. Brukeren identifiserer seg og får tilgang til de funksjoner som er tilgjengelig for akkurat den personen. For utskrifter som ordrebekreftelse eller kreditnota brukes WLAN printing, som har en rekkevidde på ca 300 m. Skriveren som benyttes, en QL 420, kommer fra Zebra.

- Vi vet at det er viktig at skriveren er liten og lett, men samtidig robust og støtsikker. Derfor er Zebras skriver QL 420 et godt valg for denne bransjen, sier Bo Larsen, salgssjef for Zebra Technologies i Norden.

Kommunikasjonen med ERP-systemet til Diplom-IS - Movex - foregår ved at hånddatamaskinen kobles til Smart Connect server ved hjelp av MDA (Mobile Data Access) fra Telenor Mobil. WLAN benyttes også til kommunikasjon når brukeren befinner seg i en WLAN-sone, som er opprettet i de 17 lagerlokalene som finnes rundt om i landet.

www.zebra.com 

www.diplom-is.no 

-----------------

Slik fungerer de mobile løsningene hos Diplom-Is

Selgere (Smart Sale)

Salgssjåfører (Smart Sale)

Distribusjonsbiler (Smart Route)

www.logistikk-ledelse.no© 2004

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!