Gjennombrudd for norsk ERP i Kina

TTS Marine og TTS Bohai har inngått kontrakt med MultiPlus Solutions om leveranse av ERP-systemet MultiPlus til selskapets virksomhet i de kinesiske byene Dalian og Shanghai. Kontrakten innebærer et gjennombrudd for MultiPlus Solutions i det kinesiske markedet. ERP-leverandøren har nylig også søkt om å få opprette datterselskapet MultiPlus Solutions China Ltd.

- Kontrakten kommer etter i underkant av to års aktiv innsats i det kinesiske markedet, forteller adm. dir. Per Olav Helgeland i MultiPlus Solutions, som legger til at selskapet har holdt en lav profil om arbeidet i påvente av konkrete resultater.

- Blant avgjørende faktorer i dette markedet er kontaktnett og konkrete referanser. Uten dette kan man bli stående lenge i stampe.

MultiPlus Solutions innledet i fjor et samarbeid med 17-Gruppen (17th Group of Norway Ltd) som har hjulpet norske selskaper med å etablere seg i det kinesiske markedet siden 1983. Med daglig leder Martin Nickelsen i spissen har gruppen bidratt til å åpne dører for MultiPlus Solutions særlig i verts- og skipsindustrien hvor selskapet har klare konkurransefortrinn. ERP-leverandøren deltok dessuten på Shiport China 2004 i Dalian i juni i fjor, og har vært over til Kina ved flere anledninger etter dette. I desember deltar man på Marintec i Shanghai.

Til TTS Marine i Shanghai og TTS Bohai i Dalian skal MultiPlus Solutions levere en komplett MultiPlus ERP-løsning. Hovedfokus er på prosjektleveranser og sammenstilling av ships- og offshorekraner. Leveransen vil bl.a inkludere økonomi/finans, innkjøp/logistikk, underleverandørstyring, tegning/dokumentstyring og HR. Trening og opplæring starter allerede i november, mens installasjon påbegynnes i januar. Full drift på hele løsningen vil trolig skje i løpet av første kvartal til neste år. Før dette vil MultiPlus-systemet gjennomgå full tilpasning til det kinesiske markedet.

Leveransen bidrar også til at selskapet nå tar steget fullt ut med å etablere eget datterselskap i landet under navnet MultiPlus Solutions China Ltd. Første medarbeider er allerede rekruttert til selskapet som vil ha kontor i Shanghai. Daglig leder Philip Lim har bakgrunn fra maritim industri hvor han har jobbet med 3D og ERP-systemer tidligere.

MultiPlus i pluss

MultiPlus Solutions AS fikk etter første halvår et positivt driftsresultat på 4,7 millioner kroner mot minus 1,9 millioner for hele fjoråret. Selskapet opplever god vekst, og nylig skrev Frank Mohn Services avtale om en komplett installasjon av ERP-systemet MultiPlus ved selskapets avdeling i Houston. Installasjonen vil bli kjørt via Internett mot server ved hovedkontoret. Dette er en løsning også flere andre MultiPlus Solutions-kunder har valgt.

Fiskerstrand Verft har kommet på kundelisten for MultiPlus Verftsløsning, og Umoe Schat Harding går videre med ny versjon av MultiPlus etter en grundig vurdering av konkurrerende ERP-systemer.

- I dette markedet får du ikke noe gratis. Derfor tar vi det som en viktig anerkjennelse når kunder velger oss på nytt, sier salgs- og markedsdirektør Kåre Pettersen.

Også Kleven Maritime Gruppen ekspanderer sin MultiPlus-løsning med full utrulling til avdelingene i Ulsteinvik, Førde og Florø.

Også den svenske truckprodusenten Atlet har gitt MultiPlus Solutions fornyet tillit, og starter i disse dager et forprosjekt med tanke på ny installasjon. Pettersen har også forventninger om at flere andre tilbud vil resultere i konkrete oppdrag.

www.logistikk-ledelse.no© 2005

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!