Lar seg Guide

Lekang Maskin AS har inngått avtale med Guideix om implementering av ERP-løsningen Guide. Avtalen dekker programvare, implementering og support fordelt på selskapets åtte avdelinger i Skandinavia.

Lekangs Maskin har som visjon å være den beste fullservice systemleverandør av filtre til industri, anlegg, offshore og skipsfart. Selskapet har inntil nå selv utviklet programvaren som er benyttet i virksomheten, men med den eksisterende løsningen er det ikke ERP-messig mulig å understøtte virksomhetens ønske om å øke integrasjonen mellom selskapets avdelinger i Skandinavia og å introdusere effektiv e-handel. Av konkrete eksempler på de oppgaver man står overfor, kan nevnes å

For å løse oppgavene hadde Lekang Maskin bruk for en ERP-løsning som ville gjøre det mulig for virksomhetens ansatte å skape direkte sammenheng mellom kundeordrer og innkjøp, å lage rapporter og få presise data rundt lagernivåer, priser, leveringsbetingelser og leveringsmuligheter samt annen nødvendig informasjon.

5 års overveielse

Allerede i år 2000 startet Lekang Maskin arbeidet med å finne en ERP-løsning. I de 5 år som er gått har virksomheten vurdert tre forskjellige ERP-løsninger; MBS Axapta, et standard oppsett av SAP og Guide.

- Etter moden overveielse valgte vi Guide fra danske Guideix, opplyser daglig leder Egil Lekang i Lekang Maskin. - Siden Guide er utviklet for handelsvirksomheter kan vi benytte mye av systemet i sitt standardoppsett. Samtidig er det lett å tilpasse der hvor det er behov for det. Og det at systemet bruker Progress databaser gir en gunstig driftskostnad, da det er minimalt vedlikehold på dem, fortsetter Egil Lekang.

Etter en samlet implementeringstid på rundt 4 måneder, forventer man en felles driftsstart for alle selskapets norske, svenske og danske avdelinger i januar 2006.

Forventede fordeler

Målet er at Guideløsningen skal gjøre det mulig å samordne driften i Skandinavia slik at medarbeiderne kan arbeide mer effektivt sammen i det daglige, og at selskapet kan presentere løsninger på de nye behovene som papirløs e-handel med kunder og leverandører. Eksempelvis at

- Tidene forandrer seg stadig raskere. Derfor er det viktig at både drift og vedlikehold av en virksomhets ERP-løsning år etter år skal være enkelt og billig. Og der har Guide en fordel, sier Egil Lekang.

- Lekang Maskins valg av Guide er en god referanse for oss, sier country manager Dagfinn Berge i Guideix Norge AS. - Gjennom de siste årene har vi målrettet investert i å utvikle et standard «Best Practice» grossistoppsett av Guide som gjør det mulig for oss å kunne tilby grossister en komplett ERP-implementering på en meget effektiv måte. Vi er glade for at Lekang Maskin, etter sin grundige evaluering, valgte Guide. Det viser at vi har en sterk ERP-løsning for handelsvirksomheter, legger Berge til.

www.logistikk-ledelse.no© 2005

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!